Chystají lži. Tady je pravda. Babiš „doběhl“ Noru Fridrichovou

12.09.2021 18:24 | Ze sítí

Andrej Babiš opět přivítal diváky svého každotýdenního skládání účtů Čau lidi, kterému, jak prozradil, věnuje vždy zhruba půl neděle. Odměnou mu je zjištění, že se jedná nejspíš o nejsledovanější politický pořad na YouTube. Dnes se prý má vysílat „antibabišovský pořad“, kde se má o Babišovi lhát, tudíž již teď vytáhl grafy, které dotyčná tvrzení mají popírat. Dotyčným pořadem je, jak jinak, 168 hodin Nory Fridrichové.

Chystají lži. Tady je pravda. Babiš „doběhl“ Noru Fridrichovou
Foto: Screen Facebook
Popisek: Nevěřte dezinformacím, máme se dobře. Byli jsem mezi lidmi a oni to vidí

Anketa

Věříte průzkumu STEM, že ANO získá ve volbách 32,4 %?

hlasovalo: 61854 lidí

„Věřte mi, že mi velice záleží na tom, abych vám každou neděli sděloval, co jsem udělal, co se děje a jaké máme názory na to, co čtete v mediálním prostoru, kde často ty informace nejsou správné,“ oslovil diváky.

Z novinek tohoto týdne premiéra zaujalo, že jej opozice viní ze vzrůstající inflace, což je podle něj nesmysl. Zdražování má kořeny především v rostoucí ceně surovin na světových trzích, za což vláda fakt nemůže. „Jsou to ekonomičtí diletanti, kteří tomu skutečně nerozumějí. Snaží se vám vnutit zase, že vláda dělá něco špatně,“ kroutil pobaveně hlavou ministerský předseda.

Jinak by věděli, že inflaci neřeší vláda, ale Česká národní banka, které do toho vláda ani nesmí zasahovat. A připomněl, že za premiéra Topolánka tu v roce 2008 byla inflace 7,5 procenta, zatímco teď je 4,1.

Pak vytáhl tabulku, kterou reagoval na kritiku ze zadlužování kvůli snížení daní. Není to podle něj pravda a premiér může slíbit, že v roce 2025 bude průměrný důchod dvacet tisíc korun. Jenže mnozí mají potřebu strašit, protože je před volbami. „Ta různá nesmyslná vyjádření pop ekonomů, kteří nebyli nikdy v reálu na těch pozicích, prosím nevěřte tomu. Naše veřejné finance jsou na tom velice dobře,“ prosil.

Pak informoval o postupu očkování, kde se chystá posilovací třetí dávka pro osoby nad šedesát let a několik dalších skupin. Informaci dostanou esemeskou, ale vše zůstává důsledně dobrovolné. Na druhou stranu podle premiéra je evidentní, že očkování chrání životy a vrací společnost k normálnímu fungování. A neměli bychom zapomínat, že covid nikam nezmizel.

Pak se vyjádřil k novinovému titulku, který jej vinil, že se postavil proti EU ve věci zákazu spalovacích motorů. Premiér ujistil, že on, pokud bude ve vládě, nebude s tímto zákazem souhlasit nikdy.

„Jsem strašně rád, že tady šéf Škody Thomas Schaefer konečně mluví o tom, že jsou tady i nějací zákazníci. Nějací lidé, kteří kupují auta,“ zdůraznil premiér. Tito lidé podle něj mají rozhodovat, jaká auta se budou prodávat, a ne „fanatici v Evropském parlamentu“.

„Oni tlačí na ty automobilky, aby zkrátka to bylo neekonomické. Co to znamená? Že auto bude luxus? Že si ho nebude moci koupit každý? Že Piráti říkají, že budeme mít jenom kola? Nebo jak to bude vlastně?“ ptal se provokativně premiér.

Vykládat o elektromobilech je podle něj dnes taková móda, ale pevně věří, že lid zjistí, že nápady evropských Zelených a našich Pirátů pro ně nejsou dobré.

On sám se prý o životní prostředí zajímá, což doložil výčtem svých schůzek jenom za tento týden. Myslivci, rybáři, včelaři, zahrádkáři. Ti jsou prý spokojeni, že mají zahrádkářský zákon, kvůli kterému se premiérovi opozice posmívá.

Pokud jde o životní prostředí, připomněl i kauzu otrávené Bečvy, ve které všichni ukazovali na chemičku DEZA z holdingu Agrofert. „Všichni věděli od září 2020, že je to Energoaqua. A všichni lhali, Gazdík a spol. Je to fakt ubohé. Fakt ubohé,“ kroutí hlavou. Myslel si prý, že volby budou o programech a debatě o budoucnosti země, ale tito lidé stále zůstávají jen v programu „Antibabiš“.

Zmínil také kritiku vlády za cenu mobilních dat, která se prý možná objeví v neděli večer „v tom protibabišovském pořadu“. Takže dopředu rozporoval obvinění grafem, že od roku 2011 cena mobilních dat klesla o desetinásobek. Dotyčným pořadem je 168 hodin Nory Fridrichové.

„Vážení přátelé, je 26 dní do voleb. A bude to peklo. Ty útoky budou stále horší a horší. Dezinformace, lži o mně, o hnutí. Nevěřte jim. Česká republika prosperuje. Jsme osmá nejbezpečnější země na světě. Nemáme tady ilegální migranty. Navýšili jsme důchody. Lidé mají vyšší příjmy. Investuje se,“ shrnul premiér.

Jezdí prý mezi občany a vidí, že lidé mají radost, covid končí a vše se vrací do normálu. Stále zažíváme nejlepší období v historii samostatného Česka a lidé to vidí.

„Takže nevěřte těm dezinformacím, nemějte obavu. Pokud my budeme ve vládě, tak se nám bude dařit dobře,“ rozloučil se předseda vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…