Cikáni? Je víc slušných Čechů. Ale znám i čistotné cikány, říká Babišův poslanec, nyní posila zemanovců

14.09.2017 10:28

Poslanec Bronislav Schwarz chce opětovně zasednout v Poslanecké sněmovně. Tentokrát kandiduje za SPO. Informaci přinesl server Seznam Zprávy, jenž připomenul i poslancovy známé výroky o Romech.

Cikáni? Je víc slušných Čechů. Ale znám i čistotné cikány, říká Babišův poslanec, nyní posila zemanovců
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Bronislav Schwarz

Schwarz byl ve Sněmovně celé čtyři roky, působil v poslaneckém klubu hnutí Andreje Babiše (ANO), jehož voliči ho do lavic dolní komory poslali. Nyní se chce o přízeň voličů ucházet na kandidátce SPO v Ústeckém kraji. 

Původní text ZDE

Schwarz, který je ředitelem mostecké policie, se proslavil například výroky o Romech, kdy uvedl, že na cikány platí jen tvrdá ruka, nebo že „ze sta cikánů je deset pracovitých a slušných, které bychom neměli házet do pytle s těmi zmetky“. „Když vezmu sto občanů, nebudu říkat Čechů, bílých a sto cikánů, tak to procento u bílých lidí, těch slušných, je zatím větší než u těch cikánů," sdělil doslova Schwarz.

„Řeším padni komu padni. Pracuji s cikány několik let a znám jich plno slušných a čistotnějších, než jsou naši, já říkám, majoritní, a starají se lépe o děti. A pak znám ty, kteří nepracují a zneužívají sociální dávky, ale to dnes dělají i bílí,“ dodal.

„Jestli to řekl, tak si buďte jistá, že mu to neprojde,“ zareagoval pak na slova Bronislava Schwarze superlídr SPO František Ringo Čech. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…