Církev československá husitská dnes vyhlásí Husovské trienium

06.07.2012 6:21

Církev československá husitská (CČSH) dnes v Betlémské kapli v Praze na bohoslužbě k výročí upálení Jana Husa vyhlásí Husovské trienium 2012 - 2015. Společně s dalšími církvemi a organizacemi chce touto akcí po dobu nadcházejících tří let zvýraznit význam Jana Husa v rámci České republiky i v mezinárodním kontextu. ČTK o tom informovala Kateřina Děkanovská z CČSH. Dnes také bude podepsáno memorandum mezi CČSH a městem Kostnice.

Církev československá husitská dnes vyhlásí Husovské trienium
Foto: Archiv
Popisek: Čeští a moravští biskupové

"Memorandum o porozumění" obsahuje rámcové body spolupráce v souvislosti s 600. výročím Husova upálení v roce 2015. "Bude dnes zveřejněno v upomínkovém listě všem účastníkům bohoslužeb v Betlémské kapli v Praze a současně ve stejný den i u Husova kamene v Kostnici při pietním aktu pořádaném primátorem jihoněmecké Kostnice Horstem Frankem," uvedla Děkanovská.

Bohoslužba v Betlémské kapli začíná v 15:00, povede ji patriarcha Tomáš Butta. Vzpomínka na Jana Husa se bude konat i na dalších místech, v Husinci se uskuteční tradiční ekumenická bohoslužba. Jan Hus byl středověký kněz, církevní reformátor a myslitel. Zemřel 6. července 1415 v Kostnici, kde byl upálen jako kacíř.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …