Církevní restituce bych jako prezident nikdy nepodepsal, prohlásil Dienstbier

08.11.2012 16:09

Zákon o církevních restitucích byl protlačen silou i přes nesouhlas Senátu a většinu svého národa. Své rozhořčení nad navrácením majetku církvím projevil kandidát na prezidenta a místopředseda ČSSD Jiří Dienstbier v prohlášení pro server Prvnízprávy.cz.

Církevní restituce bych jako prezident nikdy nepodepsal, prohlásil Dienstbier
Foto: ČSSD
Popisek: Prezidentský kandidát Jiří Dienstbier

 

Nejvíce ho pobouřil zejména způsob silového řešení vládní garnitury. "Každý den několik posledních měsíců slýcháváme z úst ministra financí Kalouska, že Česká republika a její hospodářství je na tom špatně, dělají se škrty i v oblastech sociálně citlivých, snižuje se množství peněz plynoucích do vědy, výzkumu a vzdělání," prohlásil.

Dienstbier považuje toto rozhodnutí vlády za výsměch lidu. "V této situaci si vláda premiéra Nečase, která se opírá o vratkou většinu, kde již pořádně nikdo neví, kdo je koaliční partner a kdo přeběhlík, dovolí schválit církevní restituce včetně 60 miliard finanční kompenzace a tím se vysmívat lidem v České republice. Jako senátor jsem byl zpravodajem ústavněprávního výboru pro zákon o církevních restitucích a pro takový zákon jsem nehlasoval a jako prezident bych ho nikdy nepodepsal, protože porušuje ústavní princip rovnosti všech před zákonem,“ uvedl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…