Čísla půl roku po volbách: Babiš v trháku, Okamura odpadl

23.04.2014 17:27

Hnutí ANO by suverénním způsobem vyhrálo volby, které by se konaly v tomto měsíci. Agentura CVVM přisoudila Babišovu hnutí rovných třicet procent, daleko před druhou ČSSD. Naopak zklamáním je průzkum pro Tomio Okamuru - hnutí Úsvit by vůbec neprošlo do sněmovny.

Čísla půl roku po volbách: Babiš v trháku, Okamura odpadl
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Andrej Babiš

Třicet procent pro hnutí ANO představuje suverénní vítězství v případných dubnových volbách. ČSSD by skončila na druhém místě s přesně pětiprocentním odstupem. S 13,5 procenty by se na třetím místě jako tradičně umístila KSČM, následována s 10,5 procenty TOP 09.

Podívejte se na další průzkumy této agentury.

Do sněmovny by prošly už pouze dvě ze tří stran, pohybujících se na hraně postupu. Lidovci s 6,5 procenty předběhli ODS, které průzkum přisoudil rovných šest procent. Naopak hnutí Úsvit by podle CVVM získalo pouhá tři procenta a do sněmovny by se nedostalo. Navíc mu již dýchají na záda zelení s 2,5 procenty.

Kromě volebního modelu, simulujícího skutečné volební výsledky, vytvořila společnost CVVM i žebříček stranických preferencí. I v něm by vyhrálo hnutí ANO, ovšem s nižším výsledkem 21,5 procent. ČSSD by získala 18 procent, třetí komunisté 8,5. TOP 09 by získala 7 procent a následující KDU-ČSL by už se značným odstupem získala 4,5 procenta. Až za lidovci skončila se 4 procenty ODS. Hnutí Úsvit by získalo 2,5 procenta, a stejný výsledek by si připsala Strana zelených.

Celý průzkum ZDE.

K volbám by podle průzkumu přišlo 62 procent dotázaných, což je o něco vyšší účast, než byla v říjnových sněmovních volbách. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…