Cítí konec TOP 09? Feri šokoval

22.07.2020 18:26

Nejprve Miroslav Kalousek, následně Karel Schwarzenberg a nyní možná Dominik Feri. První dva již oznámili, že v nadcházejících sněmovních volbách nebudou kandidovat, Dominik Feri nyní uvedl, že nad setrváním ve Sněmovně váhá. Řekl to Rádiu Impuls.

Cítí konec TOP 09? Feri šokoval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dominik Feri

Anketa

Jak hodnotit Ludvíka Svobodu coby osobnost českých dějin?

96%
hlasovalo: 22634 lidí
Poslanec za TOP 09 Dominik Feri v rozhovoru pro Rádio Impuls uvedl, že se o kandidatuře v příštích sněmovních volbách definitivně rozhodne až tři měsíce před nimi. „Čekají mě státnice a rád bych se v budoucnu věnoval advokacii. Nechávám si tedy čas na rozmyšlenou,“ řekl s tím, že ani on sám neví, zda v politice setrvá. 

I když nebude kandidovat ani současný předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek či čestný předseda Karel Schwarzenberg, TOP 09 podle Feriho o výrazné osobnosti nepřichází. „Nemyslím si, že když Karel Schwarzenberg a Miroslav Kalousek řeknou, že již nebudou kandidovat, že budou mlčet, že nebudou podporovat TOP 09 a nebudou komentovat politickou situaci. To znamená: pořád budou viditelní, akorát se rozhodli nebýt v Poslanecké sněmovně,“ dodal.

Zároveň se Feri domnívá, že TOP 09 nyní čekají jednání o spolupráci pravicových stran. „Já si dovedu představit spolupráci s ODS nebo lidovci,“ poznamenal Feri. „To je to, na čem bychom teď měli vyšívat a kam bychom měli směřovat,“ dodal.

A co Feriho v politice v současné době nejvíc štve? „Je to velmi aktuální věc a týká se to toho, že vláda říká, že ten, kdo bude na podzim v karanténě, nebude moci volit. To mi přijde úplně šílené, že by někdo mohl kvůli karanténě přijít o volební právo,“ sdělil Feri s tím, že to může postihnout tisíce lidí. „To je pro mě úplně nepřijatelné,“ řekl. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…