Cizáci jsou jim bližší... Tlustý „natřel“ Hřebejka a další

20.05.2019 12:36

Na XTV v Podtrženo, sečteno účtoval znovu Vlastimil Tlustý. Doufá, že demonstranti ze Staroměstského náměstí vědí, že vláda kvůli nim nepadne. Tvrdí, že pořadatelé budou v příštích volbách na kandidátkách. Tlustý též zhodnotil Ondráčkův výlet na Donbas, odvolání Jiřího Fajta či Piráty. A na závěr přidal teorii, proč tolik vlivných vzdělanců podporuje diktát Bruselu.

Cizáci jsou jim bližší... Tlustý „natřel“ Hřebejka a další
Foto: Repro XTV
Popisek: Bývalý poslanec ODS, Vlastimil Tlustý

První téma byly demonstrace Milionu chvilek proti demokracii. „Babišovi hrozí vězení a zkusí všechno, prostě to celé smrdí. Lidem dochází trpělivost,“ zněl titulek z Reflexu. Tlustý řekl, že s ním nelze moc polemizovat, vězení premiérovi opravdu hrozí; že zkouší všecho, je také zřejmé, a že celá věc smrdí, bylo dle Tlustého jasné už dávno. „Že některým lidem dochází trpělivost, to je taky pravda, já bych se spíš ptal, k čemu ty demonstrace mohou přispět nebo prospět. Doufám, že organizátoři vědí, že k pádu vlády ne,“ říká. A dodává, že demonstrantů bylo hodně. „Mohou jich být i miliony, ale prostě pořád platí výsledek demokratických voleb, ať se to někomu líbí, nebo nelíbí,“ prohlásil Tlustý. Organizátoři podle něj budou v příštích volbách na kandidátkách a Xaver Veselý tedy vyhodnotil, že tvář Mikuláše Mináře si máme zapamatovat. Tlustý ještě prohlásil, že raději než na demonstrace chodí k volbám.

Anketa

Kdo bude nejvíc zklamán výsledkem eurovoleb v ČR?

6%
9%
11%
2%
4%
4%
hlasovalo: 11085 lidí

Další otázka směřovala na téma odvolání Jiřího Fajta z čela Národní galerie a ministra kultury Staňka. A zda si odvolání ředitele objednal Miloš Zeman. O objednávce z Hradu odmítl Tlustý spekulovat, prý ho více zaujalo, že kvůli tomu byl odvolán ministr. „Je-li pravda, že ředitel státní instituce sám se sebou uzavřel smlouvu, kterou si posílal peníze za činnosti, které má v popisu práce, tak je to selhání správce státních peněz. A odvolání je úplně namístě,“ řekl. A vyslovil teorii, že demonstrace vládu znervóznily, takže byl Staněk obětován.

Diskuze se pak stočila na Piráty a jejich nápady s legalizací marihuany a prostituce. Proti legalizaci Tlustý nic nenamítal, ale poznamenal, že Piráti občas přichází s překvapivě levicovými návrhy. „Oni jsou to skoro mladě se tvářící pseudokomunisté,“ mínil bývalý poslanec a Veselý přišel s ještě hezčím označením, komsomolci. O návrzích Pirátů ve spojitosti s byty v Praze prohlásil, že spousta jejich členů a voličů už komunismus nepamatuje, takže neví, co to byly uliční výbory.

Tlustý krátce zhodnotil i cestu Zdeňka Ondráčka na Donbas. Řekl, že nikdo nemůže nikomu zakazovat nikam jezdit, ani na sporná území, ale Ondráček si dle něj neměl brát vlajku a hymnu a tvářit se jako reprezentant vlády nebo ČR.

Bývalý poslanec také okomentoval Hřebejkovu výzvu, ať lidé, kteří nechtějí být v EU, v eurovolbách nevolí. „Já jsem si často kladl otázku, proč tolik lidí, jednak na množství, ale i vlivných lidí, vzdělaných nám hlásá, že máme být rádi, že nám vládnou z Bruselu. To je divný, ne? To je takový překvapivý. My to sice máme v historii, že jsme si zvali cizáky na vlastní trůn, ale přece jenom dneska mě to překvapuje. Já myslím, že jsem přišel na to, čím to je, a je to strašně jednoduchý. To jsou lidé, kteří vědí, že jsou v menšině se svým názorem, tím to začíná. Vědí, že v demokratických volbách se nemůžou prosadit jako vládnoucí, a zároveň vidí, že jim podobní v Evropě vládnou. A proto chtějí, aby nám Evropa vládla, aby nám Brusel diktoval, protože oni si říkají: ‚Cizák blízký mému názoru je lepší pro moji zemi než našinec s blbejma názorama.‘ To je logika těhle lidí a není to vůbec žádný idealismus, jak si někdo myslí, ani nějaké popletení. Je to úplně racionální úvaha, mocenská úvaha, která říká: Já podporuji cizáka, má stejné názory jako já,“ popisuje svou teorii Tlustý.

Celý rozhovor ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…