Členství Ukrajiny v EU? Zelenskyj mluvil se šéfkou europarlamentu

05.03.2023 8:34 | Ze sítí

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj opět promluvil ke světu a ke svým spoluobčanům. O korupci ve své zemi, o státním rozpočtu Ukrajiny, ale také o hrdinství ukrajinských vojáků u Bachmutu, kteří ještě stále demonstrují světu své odhodlání vzdorovat ruským agresorům.

Členství Ukrajiny v EU? Zelenskyj mluvil se šéfkou europarlamentu
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Volodymyr Zelenskyj

Ve Lvově v sobotu proběhlo zasedání Kongresu místních a regionálních orgánů Ukrajiny, na němž promluvil i prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj. Svým spoluobčanům poté sdělil, že na jednání se probíraly problémy energetické bezpečnosti, ale důraz byl kladen i na boj s korupcí. O boji s korupcí slyšeli zástupci samospráv ze všech koutů svobodné Ukrajiny.

„Kabinet ministrů dnes na svém zasedání, které bylo fakticky spojeno se zasedáním Kongresu, schválil Státní protikorupční program. Jedná se o systémové kroky, které poskytnou státu větší transparentnost a společnosti poskytnou více možností interakce se státem,“ řekl Zelenskyj.

Anketa

Kvitujete postup vlády Petra Fialy ve věci války na Ukrajině?

2%
96%
hlasovalo: 48201 lidí
Vedle toho prý budou během března přijaty kroky nezbytné pro stabilizaci rozpočtu Ukrajiny.

A do třetice podle Zelenského orgány Ukrajiny připravují podmínky pro souzení válečných zločinců, Rusů, kteří se na Ukrajině dopouštěli zločinů. Zelenskyj řekl, že svět již v této věci Ukrajině pomáhá. Současně prý Ukrajina udělá vše pro návrat přeživších obětí těchto zločinů do normálního života.

Svým spoluobčanům taktéž sdělil, že jednal s předsedkyní Evropského parlamentu Robertou Metsolaovou o krocích, které dle něj povedou ke členství Ukrajiny v EU, o dodávkách zbraní na Ukrajinu a o dalším posílení protiruských sankcí.

Než se rozloučil zvoláním „sláva Ukrajině“, poděkoval všem obráncům Bachmutu za hrdinství, které ještě stále ukazují při obraně tohoto města. „Zvláště si všimnu bojovníků, kteří brání Bachmut. Jsou to zejména vojáci 56. samostatné motorizované pěší brigády, 67. a 93. samostatné mechanizované brigády a 77. samostatné výsadkové brigády. Děkujeme vám, chlapci! Sláva všem ukrajinským hrdinům!“ Tak pravil Zelenskyj.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

A kdo potrestá USA, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseelektron , 05.03.2023 13:42:42
za jejich zločiny ?

|  6 |  0

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…