Co když se partaj zblázní? napsal poslanec TOP 09

04.06.2014 7:26

Klíčový problém bruselské byrokracie je to, že většina evropských zemí nemá zkušenost s budováním socialismu. Takový je názor poslance TOP 09 Františka Laudáta, který zveřejnil na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz v odpovědi na dotaz jednoho ze čtenářů. Laudát také uvedl, že ministr financí by jako nejmocnější politik země měl doložit svou minulost, i když to jeho voliče nezajímá a vyslovil se proti přijetí zákona, který by zakázal přeběhlictví zákonodárců.

Co když se partaj zblázní? napsal poslanec TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Jeden ze čtenářských dotazů se týkal toho, proč se více europoslanců nezabývá tím, jak změnit fungování EU. Laudát upozornil, že si neuvědomujeme, že EU není samozřejmostí, na což prý mohou „čeští nevoliči přijít až pozdě“. Argumentoval také tím, že dnes nikdo například nepřemýšlí o válce v Evropě, protože mír bereme jako samozřejmost, ale on samozřejmý není.

Zmínil také problém často kritizované bruselské byrokracie: „Klíčový problém byrokratické hydry v Bruselu a chuť regulovat vidím v tom, že rozhodující část zemí EU má historický `prožitek` fašismu a umí se s ním vyrovnat, ale chybí jim zkušenost s budováním reálného či jakého socialismu,“ domnívá se poslanec s tím, že jinak má projekt EU v klíčových parametrech dobrý základ.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Zákon proti přeběhlictví? A co když stranu ovládnou kmotři?

Jinému čtenáři se nelíbí, že TOP 09 stále napadá Andreje Babiše. Podle Laudáta je ale Babiš v současnosti nejmocnějším politikem země, majitelem obrovského impéria a navíc zakladatelem velkého hnutí. „Tak by měl snad svoji minulost doložit, i když jeho voličům to nevadí,“ podotkl poslanec.

Odpověděl i na otázku, jaký má názor na to, že KSČM opět podala ústavní novelu proti takzvanému přeběhlictví zákonodárců. Laudát zastává názor, že mandát má každý poslanec vykonávat podle svého svědomí. „Co když se partaj zblázní, co když ji ovládnou kmotři? To potom mají oni právo měnit nepohodlné za svoje šíbry? Takže osobně jsem proti,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…