Co mají v USA na Merkelovou, dumá Ransdorf. A přidává hrozby, které prý „kancléřka neslyší“

01.12.2015 16:32

Europoslanec za KSČM Miloslav Ransdorf se ve svém příspěvku na ParlamentníchListech.cz pustil do německé azylové politiky a kancléřky Angely Merkelové. Zajímalo by ho, co mají Američané na Merkelovou, když ta jedná proti zájmům Evropské unie a všech jejích členských zemí.

Co mají v USA na Merkelovou, dumá Ransdorf. A přidává hrozby, které prý „kancléřka neslyší“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Miloslav Ransdorf

„Zaslechl jsem, že Maďaři, tolik skandalizovaní evropskými byrokraty, hodlají přejmenovat své oblíbené jídlo perkelt na merkelt. Ne, to byl jen vtip,“ uvádí Ransdorf svoji úvahu, ve které se zabývá protichůdnými postupy německé kancléřky.

„Není totiž tak dávno, co na plná ústa prohlásila, že multikulturalismus se jako politická strategie neosvědčil,“ připomíná Ransdorf a dodává, že v tomto s ní souhlasí.

„Jenže najednou se stalo něco, co dodnes nechápu: 4. srpna 2015 Merkelová vyhlásila šílenost – oznámila, že azylový princip nemá horní hranici!“ píše europoslanec a uvažuje nad tím, zda to opravdu znamená přijmout naprosto všechny. „Doposud Německo přijalo 900 000 migrantů. Kde je horní mez?“ ptá se a zmiňuje USA, kam však podle něj proudily sice miliony lidí, jednalo se však o lidi „stejné kultury“.

„Ale nyní? Má se Evropa změnit v Eurábii, jak o tom píše Walter Laqueur?“ přemýšlí Ransdorf a volá po dalším Edwardu Snowdenovi, který by „prozradil, čím Američané drží Merkelovou pod krkem“. Její politika je totiž v rozporu se zájmy její země, Evropy a i se samotnými křesťanskými hodnotami.

Zmiňuje i německého ministra financí Schäubleho, podle jehož výpočtů vydá letos Německo na migranty celkem 10 miliard eur, což bude znamenat velká úsporná opatření pro Němce samotné. Za ním stojí i ministr vnitra de Mazière či bavorský premiér Horst Seehofer. Ty však kancléřka neslyší.

„Německá policie uvedla, že 10 % migrantů jsou usvědčení zločinci. Merkelová neslyší. Německá policie argumentuje, že centra pro uprchlíky se mění v agitační střediska džihádistů. Merkelová neslyší,“ píše Ransdorf a podotýká, že peníze, které jdou z evropského rozpočtu na uprchlíky, musí odněkud pocházet. „Především z fondů na podporu vědy, výzkumu a inovací a z programu Horizon 2020. Až nebudou vynalezeny nové léky či nové technologie, budete vědět proč,“ míní Ransdorf, podle jehož názoru si ničíme vlastní budoucnost.

„Odborníci protestují a Merkelová pořád neslyší. Jak dlouho bude platit, že azylový princip nemá horní hranici?“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …