Co přijde po Babišovi? Česká politika je totálně prázdná, zoufá si bývalý europoslanec

31.10.2020 14:42

Někdejší europoslanec a bývalý předseda Svobodných Petr Mach má za to, že časy šéfa hnutí ANO Andreje Babiše pomalu, ale jistě končí. Jedna věc mu však dělá starosti. Co vlastně přijde po Babišovi? Prý nic veselého.

Co přijde po Babišovi? Česká politika je totálně prázdná, zoufá si bývalý europoslanec
Foto: Repro Facebook
Popisek: Andrej Babiš ve svátek promlouvá k národu

Ještě na konci roku se zdálo, že je Andrej Babiš (ANO) ve volbách prakticky neporazitelný. Jenže pak přišel rok 2020 a koronavirus, který v plné nahotě ukázal neschopnost Babiše poradit si ve skutečné krizi. A Babiš začal ztrácet politické body.

Tak to vidí Petr Mach, který v textu pro Reflex.cz napsal, že éra Andreje Babiše končí.

Kariéristům, kteří naskočili na Babišův vlak, brzy dojde, že s jejich pozicemi bude po volbách konec, a začnou loď opouštět a zaháčkovávat se u budoucích vládců. I Babišovi už musí hlavou běhat, co bude dělat za rok touto dobou,“ poznamenal Mach.

Jedním dechem však varoval, že se stávajícími opozičními stranami Česku nebude lépe. Mach připomněl, že epidemiologická situace teď není dobrá nikde v Evropě. Totéž platí i o situaci ekonomické. A nesmíme prý zapomínat na to, že v létě volala opozice po rozvolňování opatření, k němuž Babiš opravdu sáhl, a na podzim opozice říká, že se musíme semknout a překonat těžkou chvíli. Babiš říká totéž.

Voliči hnutí ANO tak sice přijdou o svou modlu, až se Babiš rozhodne odejít, ale těžko najdou někoho jiného, komu by dali svůj hlas.

Opozice prý totiž není schopna nabídnout novou naději.

„Vládnout nám nejspíš budou levicoví Piráti a středopravý slepenec lidovců, ODS a TOP. Pro pravicového voliče žádná sláva. Slepenec se ve volbách i po nich omezí na to, co má společné, to je hlavně to, že nemá rád Babiše a že má rád EU. A jestli současná opozice vyhraje, nebude to tím, že by jí přibývali voliči nebo že by měla lepší program, bude to jen propadem Babiše a jeho spojenců. Česká politická scéna tedy bude ideově vyprázdněná ze dvou stran. Voliči po Babišovi nejsou ani vpravo, ani vlevo. A slepenec antibabišovské opozice se bude programově z logiky svého vzniku a spojení jasnému pravicovému vymezení vyhýbat. Na skutečný souboj politických idejí si tedy budeme muset asi ještě další čtyři roky počkat,“ posteskl si Mach.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…