Co řekl Zeman o Staňkovi a Fajtovi? Babiš se rozpovídal v bulváru

01.07.2019 9:04

Jak vnímá Andrej Babiš (ANO) své nynější problémy kolem ministra kultury Antonína Staňka (ČSSD), jehož nechce odvolat prezident Miloš Zeman? I o tom promluvil premiér v rozhovoru pro Blesk.cz.

Co řekl Zeman o Staňkovi a Fajtovi? Babiš se rozpovídal v bulváru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Babiš v rozhovoru uvedl, že absolutně splnil svůj úkol. „Posledního května jsem přijal pana Šmardu, abych ho poprvé v životě viděl, a v ten den jsem odvolání pana Staňka poslal na Hrad. Až minulý týden se setkal pan prezident s panem Šmardou kvůli časovým důvodům a podle něj by měl pan Staněk zůstat, než se vysvětli rozpory v souvislosti s panem Fajtem,“ podotkl k celé věci Babiš. Podle svých slov se však nedomnívá, že by kvůli celé věci odešla z vlády ČSSD. Bylo by to prý absurdní.

Původní text ZDE

„Pokud by se to stalo, tak jediné řešení jsou předčasné volby. Ale chtěl bych vidět, jestli by pro rozpuštění Sněmovny hlasovala opozice. Ti dělají jen ramena,“ sdělil a odmítl spolupráci s hnutím SPD Tomia Okamury. Odmítl  i to, že by nyní existovala skrytá koalice s hnutím SPD. 

„Já doufám, že se mi povede pana prezidenta přesvědčit, aby nějakým způsobem akceptoval návrh ČSSD, na který mají podle koaliční smlouvy právo,“ dodal vzápětí ještě jednou Babiš. 

„Pan prezident není první ani poslední, kdo odmítl jmenovat nějakého ministra. Všichni prezidenti zatím někoho odmítli jmenovat. Třeba pan Havel odmítl jmenovat pana Grégra, že se mu nelíbilo jeho ekonomické směřování, pan Klaus odmítl jmenovat pana Urbana, protože nevěděl, jestli umí cizí jazyk. Potom odmítl jmenovat pana Ratha. Ti prezidenti se chovali podobně, jako se chová tento,“ zmínil s tím, že nikdo z premiérů v danou chvíli žalobu nepodal, protože by to byl nesmysl, jenž nic nevyřeší. „Já chci ten problém vyřešit a nedestabilizovat vládu a celé politické prostředí, protože společnost je rozpolcená,“ uzavřel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…