Co se to děje s Ukrajinou? Analytička Spencerová shrnuje poslední dění

21.11.2015 8:54

Analytička Tereza Spencerová se ve svém nejnovějším shrnujícím textu věnuje Ukrajině. Ta je prý v křeči. Podle ní totiž Západ odmítl převzít záruky za budoucnost a solventnost Ukrajiny a v rámci snah o postupnou normalizaci vztahů s Ruskem začíná Kyjevu diktovat další vývoj.

Co se to děje s Ukrajinou? Analytička Spencerová shrnuje poslední dění
Foto: Youtube.com
Popisek: Tereza Spencerová

Spencerová následně shrnuje tři ukrajinské kauzy: Korban, Janoš, Minsk. A neopomíná ani slova náměstkyně zahraničí USA Victorie Nullandové, která řekla, že bychom neměli zapomínat na to, že skoro před dvěma lety milion Ukrajinců stál ve sněhu na Majdanu a požadoval po vládě lidskou důstojnost, demokracii, transparentní vládnutí a justici. 

Při vzpomínce na kauzu Korban Spencerová uvádí, že šlo o akci rozměrů honu na Usámu bin Ládina. „Pro Hennadije Korbana, lídra Ukrajinské strany patriotů (Ukrop), si v půli listopadu přišlo asi 50 vyšetřovatelů a prokurátorů generální prokuratury, krytých asi pěti sty příslušníky oddílů tajné služby SBU, a to včetně speciálního komanda Alfa. Kromě Korbana, který kandiduje na primátora Kyjeva a je pravou rukou dněpropetrovského oligarchy Ihora Kolomojského, byli zatčeni i další vysocí představitelé Ukropu nebo Kolomojského firem, jimž byla sdělena pestrá škála obvinění krácením daní počínaje přes podvody se státními zakázkami až po vraždy konče,“ píše Spencerová a zamýšlí se nad cílem akce. Tím byl podle ní především Ukrop a jeho případný dobrý výsledek v místních volbách.

  • Původní text ZDE

„Další vnitřní fronta se možná formuje v řadách krajní pravice, konkrétně v Pravém sektoru, z jehož čela nečekaně odstoupil lídr Dmytro Jaroš. Pravý sektor našel v Kolomojského Dněpropetrovsku jakýsi vnitřní azyl před vůlí Kyjeva, a tak nepřekvapilo, že na Korbanovo zatčení Jaroš reagoval ještě stručným a jasným ‚připravujeme se a čistíme zbraně‘,“ poznamenává k další kauze Spencerová.

A posledním případem je podle ní kauza Minsk. „Nepříjemné salvy dopadají na Kyjev i ze Západu. Premiér Arsenij Jaceňuk sice opakuje, že jeho vláda nebude splácet Rusku dluh ve výši tří miliard dolarů, pokud Kreml neodpustí 20 procent z celkové sumy a nerozloží splátky na čtyři roky, nicméně tato slova padají jaksi do prázdna,“ píše Spencerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…