Co tam hulíte? Ufňukaný lháři. Miroslav Kalousek se naštval

26.05.2016 9:48

Přestřelka mezi ministrem financí Andrejem Babišem (ANO), předsedou TOP 09 Miroslavem Kalouskem a komentátorem Hospodářských novin Petrem Honzejkem se odehrála na twitterovém profilu ministra Babiše. A nešlo o nic jiného než o neschválený protikuřácký zákon.

Co tam hulíte? Ufňukaný lháři. Miroslav Kalousek se naštval
Foto: repro TV Prima, tan
Popisek: Miroslav Kalousek v Partii na Primě

„Klasický podraz koaličních partnerů. Na vládě si odhlasujeme podobu zákona a pak ji ve sněmovně socialisté upravují ve shodě s opozicí,“ posteskl si Babiš. Na jeho slova vzápětí zareagoval Kalousek. „Ve shodě i s vašimi poslanci. Jste ufňukaný lhář, pane ministře. Proto tak dopadnou i vaše daňové návrhy na půdě EU. Lháře neberou,“ podotkl předseda TOP 09 k Babišovi. 

Petr Honzejk se následně obul do obou pánů. „Pánové, gratuluju. Konečně si můžete podat ruce. Dost lidí to sice odskáče rakovinou plic, ale to neva, že jo,“ napsal Honzejk. Reagoval tak na skutečnost, že proti protikuřáckému zákonu byli nejen opoziční poslanci, ale i poslanci hnutí ANO. 

Proti slovům Honzejka se následně ohradil Kalousek. „Nedávejte, prosím, nás dva dohromady. Andrej Babiš má smlouvu s Bohuslavem Sobotkou a Pavlem Bělobrádkem. Návrh byl vládní a vláda má většinu,“ nechal se slyšet. Tato alibistická odpověď se však Honzejkovi rozhodně nepozdávala. „Aha. A boj proti rakovině plic, jazyka, hrtanu má nějakou stranickou příslušnost?“ otázal se rýpavě. 

Do diskuse se následně zapojila i uživatelka Twitteru Markéta Kadlecová. „A ochrana pasivních (ne)kuřáků, dětí je kde?“ zeptala se. „Kde? No prostě vyhulila! Díky neformální koalici Babiš–Kalousek,“ nebral si dále servítky Honzejk.

„Třetina vládních poslanců hlasovala proti vládnímu návrhu. Ale podle vás za to může Kalousek. Co v těch Hospodářských novinách hulíte?“ obořil se následně Kalousek na Honzejka. 

„Nehulíme. Tohle není politický problém, to je záležitost civilizační. Mohli jste Babišovi pomoci, nepomohli. Vaše volba,“ uzavřel Honzejk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…