Co to bylo? ptá se iDNES.cz na Slávka Popelku v ČT

17.03.2012 18:21

Komentátor Jan Wirnitzer se v glose na serveru iDNES.cz pozastavil nad vystoupením zástupce Holešovské výzvy Slávka Popelky v pořadu Hyde Park. Podle něj by se na něj všichni měli podívat. Aby věděli, za kým to jdou na náměstí.

Co to bylo? ptá se iDNES.cz na Slávka Popelku v ČT
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Jeden ze zakladatelů Holešovské výzvy Slávek Popelka

Popelka nebyl divákům ČT schopen odpovědět téměř na nic. Wirnitzer se ptá, jestli to náhodou nějaký hacker nenapadl ještě videoarchiv. A jestli ano, nelze ho podle něj víc než doporučit.

Přijde nedědičný král?

„Z úst bývalého disidenta jsme mohli slyšet, že na náměstí přišly v minulých dnech stovky tisíc lidí a že je důležité svrhnout vládu a Klause. Pak někdo sestaví vládu odborníků (odborník je ten, kdo studoval obor), nějak se udělají internetové ankety a do čela státu přijdou mravní a odborné autority, třeba "nedědičný král". A že to celé nějak dopadne, nevíme přesně jak a čí rukou, ale horší to nebude,” píše komentátor.

Podle Wirnitzera se takové nesmyslné výzvy podobají například Francii roku 1789. Přesto rozhodně nehájí vládu, že je skvělá, jde spíše o vystupování někoho, kdo má zastupovat davy. “Popelkovo vystupování, jakkoliv lze chápat, že není trénovaný mluvit v přímém přenosu, ale nebylo nijak promyšlené. Bylo chaotické, destruktivní a hloupé. I tak by se ale na ten pořad měli politici podívat. Aby viděli, za kým jsou v dnešní době voliči ochotní vyjít do ulic na pochmurné výročí 15. března,” myslí si Wirnitzer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…