Co vlastně kontrolovali úředníci na Čapím hnízdě? Server se pohrabal v auditech

06.10.2017 20:38

Kontrolory, kteří prověřovali stavbu Čapího hnízda, podle všeho nikdy nezajímalo, komu farma skutečně patří. Ukazují to závěry auditů, s nimiž se seznámil server Seznam Zprávy.

Co vlastně kontrolovali úředníci na Čapím hnízdě? Server se pohrabal v auditech
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Čapí hnízdo

Kontroloři z Regionálního operačního programu Střední Čechy, jenž projektu Farma Čapí hnízdo poskytl padesátimilionovou dotaci, zavítali na kontrolu koncem srpna 2008. V písemném shrnutí prověrky pak stojí, že nebyly zjištěny žádné zásadní nedostatky. 

Úředníci ani v tom roce, ani o dva roky později podle Seznam Zprávy nezjišťovali, zda šéf hnutí ANO Andrej Babiš uměle vytvořil začínající firmu, aby na svůj projekt získal evropské peníze. Zajímali se spíše o to, co vše chce investor v areálu bývalého lihovaru zbourat a jaké náklady chce do dotace zahrnout. 

Původní text ZDE.

Andrej Babiš je nyní přitom podezřelý z toho, že Čapí hnízdo, jež mělo být závislé na jeho Agrofertu, napsal pomocí anonymních akcií na své příbuzné, aby měl nárok na dotaci. Poslanci ho, společně s jeho stranickým kolegou Jaroslavem Faltýnkem, vydali k trestnímu stíhání. Oba poslanci vinu popírají a tvrdí, že kauza je má poškodit před volbami. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…