Covid: Česko, ostuda Evropy? Německu hrozí 20 tisíc nakažených denně, varuje Merkelová

28.09.2020 13:00

Německá kancléřka Angela Merkelová bije na poplach. Jestli v Německu nepřijmou přísnější opatření, hrozí prý až 19 200 nakažených denně.

Covid: Česko, ostuda Evropy? Německu hrozí 20 tisíc nakažených denně, varuje Merkelová
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Projev kancléřky Angely Merkelové k opatřením proti šíření koronaviru, 18. března 2020

Server deníku Bild zveřejnil vyjádření německé kancléřky Merkelové, která je velmi znepokojena epidemiologickou situací v zemi.

Anketa

Vykonává prezident Zeman svůj úřad dobře, pokud jde o rok 2020?

82%
18%
hlasovalo: 11774 lidí

„Pokud bude trend pokračovat takto, budeme mít 19 200 infekcí denně. Je to jako v ostatních zemích,“ prohlásila Merkelová během videokonference předsednictva CDU s odvoláním na zrychlování epidemie v celé Evropě.

V Česku je v tuto chvíli 606 nakažených osob na 100 tisíc obyvatel. Za neděli přibylo 1305 nově nakažených. 606 osob již zemřelo. Počet mrtvých s covidem v ČR v posledních dnech relativně rychle roste.  

V Německu je zatím jen 345 osob nakažených v přepočtu na 100 tisíc obyvatel. V neděli přibylo 1192 nakažených, tedy méně než v České republice. Zemřelo 9460 lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…