Covid! V Dánsku zakázali očkování dětí. Co se drží pod pokličkou? Anesteziolog se ozval. Závažné

04.09.2023 21:22 | Monitoring

Nedávno došlo k zásadnímu posunu v nahlížení na vakcíny proti SARS-Cov2, posunu tak zásadnímu, že je řada odborníků nazývá vakcínami již jen ze setrvačnosti, upozorňuje anesteziolog Martin Hála, co by se nemělo v době, kdy na covid mnozí zapomněli, přehlížet. „Všechny obavy a varovné signály týkající se účinnosti a bezpečnosti vakcín se ukázaly a stále ukazují jako podložené. Jsme svědky experimentu, jehož subjektem je člověk,“ píše lékař v blogu na serveru Aktuálně.cz.

Covid! V Dánsku zakázali očkování dětí. Co se drží pod pokličkou? Anesteziolog se ozval. Závažné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vakcína proti koronaviru, ilustrační foto

Celá situace je podle Hály daleko děsivější, než se může zdát. Připomíná, že Dánsko je země, kde se média omluvila čtenářům za to, že „papouškovala“ oficiální názory bez dostatečně kritického zhodnocení. Je to také země, která jako jedna z prvních zakázala očkování dětí. Takže není překvapení, že to byli dánští autoři, kteří vzali data o očkování (přes 11 milionů očkování, použito 52 šarží) a zobrazila je ve vztahu k hlášeným vedlejším účinkům, uvádí Hála ve svém komentáři.

A vedlejší účinky nebyly vůbec náhodné. V použitých šaržích bylo možné vystopovat tři skupiny vakcín: v první skupině, říkejme jí žlutá, prakticky žádné vedlejší účinky nebyly, jejich frekvence byla 1 : 10 000. Ve druhé skupině (označme ji jako zelenou) byl výskyt nežádoucího účinku zvýšený – 1 : 2 500. Ve třetí (modré) skupině byla pravděpodobnost výskytu nežádoucích účinků extrémně vysoká – 1 : 10.

Každá ze skupin tak má jiný bezpečnostní profil a rozdíly jsou extrémní. „Opravdu si nikdo nevšiml toho, že u určitých šarží přibývají komplikace jaksi rychle? Co dělaly regulační autority ve světle těchto zjištění? Nebo si toho všimly a dělaly jako že nic? Nebo si toho byly plně vědomy?“ pozastavuje se lékař.

Podle sdělení autorů vzbudily rozpaky také reakce redakčních rad oslovených časopisů, které nejevily o tyto unikátní výsledky žádný zájem.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29566 lidí
„Co přesně obsahovala vakcína? Nedistribuoval Pfizer jinou látku, než na kterou dostal povolení Emergency Use Authorization? Dali by očkovaní souhlas, pokud by věděli, jak často dochází ke zdravotním komplikacím? Můžeme ještě nazývat jejich souhlas ‚informovaným‘? Dá se označit jednání firem jako manipulace, nebo rovnou jako podvod?“ klade si Hála zásadní otázky.

S pravděpodobností hraničící s jistotou jsme svědky experimentu. „Experimentu celosvětového rozsahu, jehož subjektem je člověk. Pod záminkou očkování byly lidem aplikovány biologicky aktivní látky, jejichž cílem nebyla ochrana proti viru, nýbrž další testování látek s biologickým profilem více než problematickým,“ konstatuje Hála.

„Používání léků bez prokázané účinnosti (remdesivir), bránění v distribuci účinných léků (isoprinosin), dezinformační kampaně a zákazy používání (ivermectin), používání nových, rizikových preparátů (molnupiravir v situaci akcelerované imunosuprese), vědecky nepodložená vakcinace dětí, očkování těhotných a zejména pobídky k očkování ‚proti covidu‘ v situaci, kdy už se původní varianta viru v přírodě nevyskytuje… To jsou příklady intelektuálního zatmění, které postihlo větší část populace.

Musíme si uvědomit, že jsme teprve na začátku rozkrývání, rozplétání a dokazování, že jsme teprve na počátku žalob, nároků, odškodňování a spravedlivých trestů,“ dodává lékař Martin Hála závěrem.

Také religionista a publicista Radek Chlup poukazuje na umlčování etablovaných vědců a lékařů odmítajících plošné očkování a jeho kontroverze během covidu. Ve své studii týkající se pandemické doby v Česku uvádí, že šlo o období, kdy docházelo k vědeckým sporům a kontroverzím, a s odkazem na studii univerzitního týmu z izraelské Haify, na němž se podílela novinářka a výzkumnice Yaffa Shir-Razová, podotýká, že se šířil narativ, že „vakcíny proti covidu-19 jsou bezpečné a účinné a je oprávněné očkování učinit povinným, aby se snížila nemocnost a úmrtnost spojená s covidem-19“, zatímco jiná než oficiálně předkládaná léčba covidu-19 byla označována coby „neúčinná nebo nebezpečná“.

„Názory odlišné od tohoto narativu byly potlačovány a cenzurovány, někdy i drastickými způsoby, které zahrnovaly stažení vědeckých prací a propuštění z institucí,“ podotýká Chlup s odkazem na zjištění izraelského týmu.

Proč tomu tak bylo, se snažil zjistit výzkumník a klinický psychiatr z Coloradské univerzity Mitchell Liester a spekuloval, že nesouhlasící vědci byli během pandemie umlčováni kvůli kognitivním předsudkům a tomu, že lidé obtížně mění své názory, anebo dával jako vysvětlení i možnost, že se tak dělo kvůli finančnímu zisku farmaceutického průmyslu a s ním spolupracujících lidí z veřejné správy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Natálie Brožovská

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …