Covid vám zasáhne mozek a sníží IQ. Temný hlas profesora

04.11.2020 8:02

Neurobiolog a specialista na diagnostiku DNA, profesor Omar Šerý, upozornil na svém Twitteru na několik nepříjemných důsledků nákazy koronavirem. Kromě toho, jak covid poznamená vaše plíce, se prý podepíše i na úrovni vašeho myšlení.

Covid vám zasáhne mozek a sníží IQ. Temný hlas profesora
Foto: Repro Youtube
Popisek: Koronavirus SARS CoV-2

Anketa

Kdo nakonec urve vítězství v amerických prezidentských volbách?

13%
hlasovalo: 4499 lidí

Nejprve profesor Šerý sdílel snímek plic po koronavirové nákaze a připsal k němu následující vysvětlení: „Takto vypadají plíce se zánětlivými infiltracemi jedné české pacientky po COVID19. Je jí 50 let, sportovkyně. COVID19 způsobil také mrtvici a plicní embolii. Má nyní poruchy hybnosti končetin, nemůže popadnout dech,“ informoval s tím, že takových pacientů jsou nyní v ČR stovky.

A aby toho nebylo málo, přidal neurobiolog ještě jeden poznatek. Jak onemocnění kovidem poznamená lidské myšlení. I to jsou totiž velmi zajímavé objevy. Ukazuje se totiž, že lidem po prodělaném onemocnění se snižují výsledky IQ testů. A není to náhoda.

 

 

„Studie pacientů, kteří prodělali COVID-19 ukazují, že ti, co byli na ventilátoru, mívají zhoršeny kognitivní funkce (učení, myšlení, paměť). Výsledky IQ testů bývají v průměru o 8,5 bodů nižší. U osob, co prodělaly COVID-19 bez dýchacích potíží bylo IQ nižší o 4,5 bodů,“ referoval.

Někteří se podivovali, jak se dá podchytit rozdíl 4,5 bodu, který v případě IQ může vzniknout jen tím, že se člověk špatně vyspí. „84000 lidí stačí na takové rozdíly, věřte mi,“ reagoval Šerý připomínkou, že studie byla skutečně masivní a v takovém množství už trend nemůže být náhodou.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…