Covid zavírá: No tak nebudete chlastat, no! slyší Češi nářez. Rebelie? Další vyostření

09.12.2020 11:12

Hospody mají zavřít už v 8 večer, rozhodla vláda. Je to správné? Pomůže to v boji s koronavirem, nebo to bude jen poslední hřebíček do rakve všech hospod? Bývalý senátor za ČSSD Jiří Vyvadil má dojem, že lidem neuškodí, když budou méně „chlastat“. Plně podpořil jednání vlády Andreje Babiše (ANO). Naproti tomu kupříkladu zaměstnanci pivovaru Malý Janek se vládnímu nařízení otevřeně vzpírají.

Covid zavírá: No tak nebudete chlastat, no! slyší Češi nářez. Rebelie? Další vyostření
Foto: Facebook
Popisek: Pivovar a restaurace Malý Janek

Data sice ukazují, že se koronavirus šíří především v kancelářích, obecně řečeno v zaměstnání, ale vláda se přesto rozhodla omezit především hospody a restaurace a nařídila jim zavřít podniky místo v 10 večer již v 8.

Někdejší senátor za ČSSD Jiří Vyvadil za to vládě zatleskal.

Anketa

Jste pro prodloužení nouzového stavu?

62%
38%
hlasovalo: 17025 lidí

„Ta hysterie kolem zavíracích hodin v restauracích je neskutečná. Tak hold lidé budou méně chlastat. Hospody určitě nejsou klíčovým prvkem národního hospodářství. Asi to bude tím, že večer do bárů chodím minimálně a je nás v české společnosti většina. Hysterici kolem Klause a Okamury patří za mříže... Mimochodem. V Německu jsou hospody zavřené. Ekonomika země nestojí na hospodských, ale zejména na průmyslu a všeobecně potřebných službách... Firmy trpí nedostatkem zaměstnanců a živnostníci pláčí, že nepřežijí. No, zdá se, že práce je... Nechci se vyjadřovat idiotsky jako odborový předák Dufek, ale věcně má zčásti pravdu. Tak ať se část živnostníků přesune do zaměstnaneckého poměru...,“ prohlásil Vyvadil.

Spor o zavřené hospody

Zaměstnanci pivovaru Malý Janek vidí situaci zcela jinak. Vláda podle jejich názoru ztratila soudnost.

„Naším vzdorem chceme upozornit na nerovné podnikatelské podmínky v ČR, chceme upozornit na devastující dopad vládních nařízení na drobné podnikatele a živnostníky, kteří bez podobného záchranného programu, jako je v Německu či Rakousku, prostě nepřežijí. Vláda omezením otevírací doby na 20:00 naopak významně přispěla k šíření tohoto viru. Lidé mohli sedět podle pravidel v restauracích, teď se přesunou do garáží bez pravidel. Vládní rozhodnutí působí polovičatě a chaoticky, jsou nepřehledná a vzbuzují mnoho otázek, na které sama vláda neumí odpovědět,“ stojí v prohlášení zaměstnanců pivovaru, za které se postavil bývalý poslanec ODS Jiří Janeček.

Kabinet Andreje Babiše (ANO) podle pracovníků pivovaru pochybil už tím, že nepomohl dostatečně firmám, které na jaře poctivě zavedla všechna opatření, i za cenu toho, že je to přivedlo na hranu krachu. Dnes tyto podniky bojují o holé přežití. A řada z nich svůj boj vzdala.

Vláda navíc podle zaměstnanců jarní uzávěrou ekonomiky získala čas, který trestuhodně nevyužila k přípravě na druhou vlnu koronaviru. Následky tohoto pochybení dnes podle pracovníků pivovaru vidíme všude kolem sebe.

Teď je prý tedy konečně na čase, aby se vlády opět ujal zdravý rozum.

„Ve středu musí zvítězit zdravý rozum. Nikdo z nás nechce bojovat s policií, nikdo z nás nechce, aby si dveře rozrážela beranidlem. Vláda se musí čelem postavit k těmto problémům a začít je řešit. Může začít tím, že zruší podmínky o bezdlužnosti u žádostí o různé podpůrné programy. Pomoc potřebují právě ti, kterým díky státním omezením došly finanční prostředky. Ať vláda vše otevře a ochranu zaměří na osoby nejvíce ohrožené, neboť variantu po vzoru Izraele - vše na měsíc zavřít - už propásla! Anebo si myslí vláda, že zkrácením provozu restaurace o dvě hodiny zasadila covidu zdrcující ránu?“ zeptali se zaměstnanci pivovaru.

Spor o zavřené hospody

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…