Cože? EU nás chce školit, abychom nevolili Okamuru. SPD už zuří

14.12.2018 7:12

Server Politico získal zprávu Evropského parlamentu, ze které plyne, že se EU pokusí ovlivnit volby do Evropského parlamentu, které nás čekají v květnu 2019. Chystá se kampaň, jejímž cílem není jen přesvědčit voliče, aby šli k volbám, ale také aby hlasovali pro pokračování EU a nedali šanci euroskeptickým stranám. Místopředseda hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury Radim Fiala zuří.

Cože? EU nás chce školit, abychom nevolili Okamuru. SPD už zuří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Evropské unie

„Není přehnané tvrdit, že je v sázce celá EU,“ stojí v dokumentu Evropského parlamentu, který získal server Politico. Evropský parlament proto dospěl k závěru, že bude třeba přesvědčit občany, aby šli k volbám. Pokud by se volební účast pohybovala okolo 43 procent, vedení Evropského parlamentu má strach, že by mohly uspět především euroskeptické strany. A tomu je podle dokumentu třeba zabránit.

Anketa

Na čí straně jste ve sporu o zastavení evropských dotací Agrofertu?

hlasovalo: 31064 lidí

Nepůjde jen o to přesvědčit lidi, aby šli volit, ale podle tajemníka Evropského Parlamentu Klause Welleho je třeba občany také přesvědčit, aby volili prounijní strany.

Jak na to? Dokument Evropského parlamentu nabízí v podstatě dvě cesty. První z nich ukázal v kampani Emmanuel Macron, který jako nezávislý kandidát dokázal získat křeslo francouzského prezidenta. Další možnost představuje nápodoba kampaně Donalda Trumpa s jeho heslem Make America Great Again - Udělejme Ameriku znovu skvělou.

Poslanec krajně pravicových euroskeptických Švédských demokratů je z nápadu Evropského parlamentu znechucen.

Anketa

Je ostuda, že se Česko nepřipojilo k migračnímu paktu OSN?

2%
98%
hlasovalo: 16731 lidí

„Eurofederalisté jsou zoufalí. Došly jim argumenty a ztratili volby v Rakousku a v České republice. Evropský parlament teď využije peníze daňových poplatníků k vybudování propagandistického stroje, který umlčí kritické hlasy,“ zlobí se politik. „Z toho by měl být každý skutečný demokrat zděšen,“ dodal ještě.

Podobně to vidí i místopředseda SPD Radim Fiala. „Tak to je fakt skandální. Z našich peněz se bude platit bruselská propaganda. ‚S Evropským svazem na věčné časy a nikdy jinak‘. Podle Bruselu je v Evropské unii jediný legitimní názor pouze ten, který podporuje, aby se více pravomocí převedlo do Bruselu a EU byla centralizovaný stát. Když se v EU hlasuje, můžete si ‚demokraticky zvolit‘ pouze tuto jedinou variantu. To vlastně zažili Francouzi a Nizozemci, kteří odmítli evropskou ústavu, která se vrátila oknem pod názvem Lisabonská smlouva. Když Lisabonskou smlouvu v referendu odmítli Irové, byli donuceni hlasovat znovu, dokud nehlasovali pro. Takže tohle je ta unijní ‚prozápadní liberální demokracie‘ v praxi. Přijďte prosím k eurovolbám, abychom ty bruselské potentáty vykopli z jejich královsky placených židlí a abychom vrátili moc zpátky národům a lidem,“ rozpálil se Fiala na sociální síti Facebook.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…