Cože? Po slovech o „Milionu chvilek“, které mají přitvrdit, zavládlo zděšení

28.08.2019 9:54

Slova o hnutí Milion chvilek pro demokracii, která pronesl v rozhovoru pro Parlamentní listy disident Vladimír Hučín, zaujala exhejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška.

Cože? Po slovech o „Milionu chvilek“, které mají přitvrdit, zavládlo zděšení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mikuláš Minář

„Bude fajn, když se svolavatelé, a zejména účastníci podzimních shromáždění Milionu chvilek pro demokracii budou otevřeně distancovat od nápadů pana Hučína. Jedna věc je svobodné vyjádření názoru na cokoliv a kohokoliv, úplně jinde už jsou nápady typu uličky hanby, co budou i trochu bolet. Tohle ani roztrhání ústavy našeho státu není samet ani jeho odkaz...“ poznamenal Michal Hašek.

Anketa

Co soudíte o Lubomíru Zaorálkovi?

hlasovalo: 8362 lidí

Reagoval tak na slova disidenta Hučína ohledně chystaných demonstrací Milionu chvilek pro demokracii. „Ti, co je vedou, nemají zkušenosti. Já si myslím, že nepomůže pouhé shromažďování a morální tlak. Rád bych na konci toho činění viděl něco v tom směru, že Zeman s Babišem budou vezeni uličkou hanby a že je to bude i trochu bolet. To je moje představa a já sám jsem ve Zlíně vyzval k tvrdšímu postupu, protože na verbální tlak, i když počet lidí je vynikající, si zvykají. Babiš je vůči takovým situacím odolný, už jako konfident StB byl hodnocen, že snáší dobře psychický tlak a snese velký psychický záběr, takže na něj toho bude ještě málo a bude se muset přitlačit. Trochu mě mrzí, že skončil ten třetí odboj, abych se mohl zapojit,“ poznamenal Hučín.

Následně se vyjádřil i k otázce, zda není nefér chtít měnit politickou situaci bez voleb, neboť premiéra Andreje Babiše (ANO) i  prezidenta Miloše Zemana si lidé zvolili. „Klementa Gottwalda i Adolfa Hitlera také zvolili lidé většinově ve volbách. Ale jestliže vidíte, že to zachází za nějakou hranu, je třeba se proti tomu zlu postavit, vyjádřit nesouhlas, než tyhle negativní vývoje získají takový vliv, že už to mohou za pomoci – Bůh ví, jakých represí – zvrátit ve svůj prospěch. Dnes vím, že Bezpečnostní informační služba už není ovládnutelná aparátem, jako když Zeman nastupoval k moci. Pokud by tomu tak bylo, asi bychom spolu takhle nediskutovali, já bych byl někde separován. A to je pro mě signál, že Bezpečnostní informační služba není to, co bývala v době, když jsem byl obviňován z nejrůznějších trestných činů,“ odvětil Hučín.

Rozhovor najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…