Čtenářka se ptá, co s obrovskou nezaměstnaností. Politik z nové strany má jasno

16.02.2014 9:30

Bohuslav Jedinák z nové strany Republika odpověděl na dotaz čtenářky vystupující pod přezdívkou Kathe, jak by bojoval s nezaměstnaností. Prozradil, že by na prvním místě ulevil zaměstnavatelům, aby mohli dát práci více lidem.

Čtenářka se ptá, co s obrovskou nezaměstnaností. Politik z nové strany má jasno
Foto: Republika
Popisek: Bohuslav Jedinák

V Česku je v tuto chvíli na 630 tisíc lidí bez práce. To je zdaleka nejvíc v moderní historii naší země. Politici pravice a levice však upozorňují na to, že toto číslo neodpovídá realitě. Zatímco ČSSD s KSČM říkají, že je nezaměstnanost mnohem vyšší, neboť řada lidí již byla z evidence úřadu vyřazena jako příliš dlouho nezaměstnaná, pravicové strany poukazují na to, že lidé bez práce často „dělají načerno“. Totéž si myslí i Bohuslav Jedinák ze strany Republika, která se cítí být autenticky pravicovou.

„Určitě spousta z těch, kteří jsou v evidenci pracovních úřadů, pracuje - ale načerno.  Velkou měrou k tomu přispívá vysoká cena práce. Je zatížená obrovskou daní. Odvody, které za zaměstnance platí zaměstnavatel, nejsou nic jiného než další daň. Ale stát už si na takový příjem zvykl a těžko bude hledat jiný zdroj,“ poznamenává Jedinák.

Správnou cestou podle politika je postupně snižovat cenu práce tak, aby se vyplatilo zaměstnat více lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…