Čunek jako Kaczyński, Bělobrádek jako Tusk. Ondřej Neff má strach, že to u nás dopadne jako v Polsku

29.07.2017 10:29

O situaci uvnitř KDU-ČSL se rozepsal ve svém komentáři na serveru NeviditelnýPes.cz jeho šéfredaktor Ondřej Neff.

Čunek jako Kaczyński, Bělobrádek jako Tusk. Ondřej Neff má strach, že to u nás dopadne jako v Polsku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Čunek

„Podle Pavla Bělobrádka je Jiří Čunek kazisvět, který se plete do věcí, kterým nerozumí. Obul se do něho hned po návratu z Ameriky. Důvod je prostý, Čunek byl odjakživa proti koalici se STAN a přispěl k tomu, že ji lidovci odpískali,“ zmínil Neff úvodem. Následně si všímá toho, že v médiích se nyní objevuje informace, že by koalice lidovců a STAN podle průzkumů dostala 9,5 procenta.

„To je typická mediální fikce. Jde o zjištění agentury MEDIAN a z tohoto zjištění vyplývá, že se pozice nezměnila, je v podstatě stejná jako pozice zveřejněná o jeden a o dva měsíce dozadu,“ dodal Neff.

Podle jeho tvrzení si Bělobrádek na Čunkovi zaskákal jako na trampolíně. „Bělobrádek se dostal tak daleko, že slov vážit netřeba, protože kostky jsou vrženy, události se valí, až se dovalí k volbám a ty dají za pravdu tomu či onomu. Pokud bude součet hlasů lidovců a samostatných STAN přes deset procent, pak ovšem bude po Čunkově břiše skákat Bělobrádek. To ale je vize značně nepravděpodobná, takže se Čunek o stav svých břišních svalů reálně obávat nemusí. Věci se zatím rýsují spíš tak, že Čunkovy vize více odpovídají realitě,“ podotkl.

Původní text ZDE.

A povšiml si i Čunkových názorů, které formuloval před týdnem v Právu. „Vyvolal rozruch mimo jiné tím, že pochod homosexuálů označil za pochod smrti této civilizace, a podpořil v rozhovoru perspektivu spolupráce lidovců s – pravděpodobně – vítězným ANO,“ dodal Neff.

„Současná exaltovaná politická atmosféra vede ke štěpení společnosti. Ta je rozštěpená kolem figury prezidenta, tady se ostatně prokázala zhoubnost populistické změny ústavy a zbrklého rozbití stávajícího systému. Příklad takového hlubinného štěpení poskytuje současné Polsko – rozdělené na liberální a konzervativní polovinu. U nás dosud taková hluboká brázda nebyla, teď ale reálně hrozí její vytvoření. Jak reálné to nebezpečí je, nerozhodnou žádné průzkumy veřejného mínění, ale volby,“ uzavřel.

 

reklama

autor: vef

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…