Čunek podal trestní oznámení na zlínského hejtmana Holiše

14.12.2021 15:00 | Seriál

Lhát se podle někdejšího čelního představitele Zlínského kraje Jiřího Čunka nemá. V politice to prý platí dvojnásob. Proto se zástupce KDU-ČSL rozhodl podat trestní oznámení na hejtmana Radima Holiše, který prohlašuje, že nová nemocnice v kraji by ještě před zdražením stála 15 miliard, a to místo původních osmi miliard.

Čunek podal trestní oznámení na zlínského hejtmana Holiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Čunek

„Jako politik umím žít s tím, že mě odpůrci pomlouvají, ale vadí mi, že uráží práci mnoha desítek lidí; ať už z úřadu, nebo projektanty vítězného návrhu. Hlavně pak jsou, ale obelháváni voliči, kteří se rozhodují na základě nepravdivých čísel," uvedl Čunek na svém osobním facebooku.

Následně do detailu rozebral skloňované miliardy.

Částku osm miliard podle něj spočítaly čtyři renomované kanceláře, které zvítězily v soutěži na projekt nové nemocnice. V této chvíli pracují například na novém onkologickém centru v Praze nebo na rekonstrukci IKEM. Jedna z kanceláří, jde o atelier-r, v letošním roce získala hlavní cenu v soutěži Česká cena za architekturu, kde byla oceněna i mezinárodní porotou. Tyto vítězné kanceláře přitom ručí částkou sto milionů korun, že se cena nezvýší.

Proti tomu ovšem stojí Radim Holiš (ANO), který argumentuje úplně jinou sumou. A co víc? Odmítá sdělit, kdo a na základě čeho ji spočítal.

„Projekt nové nemocnice nevznikl v mé hlavě a z mého rozmaru, ale najali jsme odborníky, kteří spočítali cenu rekonstrukce staré nemocnice a cenu nové a ta vyšla lépe. Náš kraj měl možnost být první s novou nemocnicí a posunout péči o naše zdraví na vyšší úroveň, teď to opět bude Praha. Věřím, že díky tomuto trestnímu oznámení se každý dozví pravdu. Politici, kteří pracují, nepotřebují lhát a má za ně mluvit odvedená práce. Za mnou ji vidět můžete, například v podobě nového vlakového nádraží, které se teď buduje na Vsetíně za téměř 3 miliardy. Za tuto částku Vsetín nezíská jen nové nádraží, ale celé nové řešení centra města," uzavřel bývalý hejtman.

Za svůj příspěvek sklidil téměř 600 lajků, pochvalně zdvižených prstů.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…