Další babišovec se pustil do Bělobrádka. Už má dost jeho vzkazů z Ameriky

14.12.2013 14:00

Ústřední výkonný výbor ČSSD v sobotu jednomyslně schválil koaliční smlouvu s babišovci a lidovci. Předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek to vnímá velmi pozitivně. Zároveň vyjádřil nelibost nad chováním lídra lidovců.

Další babišovec se pustil do Bělobrádka. Už má dost jeho vzkazů z Ameriky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek

„My jsme do toho jednání vstupovali s tím, že je nutné dosáhnout kompromisu. Naše hnutí mělo od ČSSD diametrálně odlišný program, zejména pokud jde o daně. Jednání bylo velmi obtížné, ale podařilo se to. Dnešní rozhodnutí ČSSD vnímám velmi pozitivně,“ uvedl Faltýnek. Babišovci budou koaliční smlouvu schvalovat příští týden. Faltýnek žádné komplikace neočekává.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Více křesel lidovcům

Naopak se pustil do předsedy KDU-ČSL Pavla Bělobrádka, který je už několik dní na stáži v Americe. Tomu se nelíbí, že by jeho strana měla dostat jen dvě křesla ve vládě. „Já to nechci hodnotit, ale když se podíváte na výsledky voleb podle poměrného zastoupení, tak podle tohoto principu vycházejí na lidovce přesně dvě křesla. Ale je to otázka jednání. Měli bychom si sednout ke stolu. Nelíbí se mi, jak pan Bělobrádek posílá různé vzkazy z Ameriky. Zítra se vrátí, tak uvidíme,“ dodal.

Politolog Miloš Brunclík se domnívá, že Bělobrádkova nespokojenost je v podstatě oprávněná. „Lidovci mohou argumentovat historickou tradicí, že menší partner obvykle dostával větší zastoupení,“ vysvětlil. I politolog Lukáš Jelínek soudí, že přinejmenším z hlediska důstojnosti nejmenšího koaličního partnera by si lidovci zasloužili více křesel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …