Další filmová hláška v kampani: Gazdík volá proletáře všech zemí

03.10.2013 16:47

Poté, co pravicový blok Hlavu vzhůru! ve své volební hymně použil slova, která se objevila i ve Svěrákově filmu, přichází kandidát TOP 09 a STAN ve Zlínském kraji Petr Gazdík s něčím podobným, píše iDnes.cz.

Další filmová hláška v kampani: Gazdík volá proletáře všech zemí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda strany Starostové a nezávislí Petr Gazdík

Také on si vybral filmovou hlášku, tentokrát z Pelíšků Jana Hřebejka. Ulice Zlína mají zaplavit plakáty se slovy "Proletáři všech zemí... Souhlasím s Jiřím Kodetem, Petr Gazdík." Je to narážka na výrok herce Jiřího Kodeta "Proletáři všech zemí, vyližte si p*del".

Svěrák je vůl, napsal Štěpánek

"V době, kdy společnost směřuje stále více doleva a na Východ, se tento památný výrok velmi hodí. Podporu nám vyjádřil také režisér Pelíšků Jan Hřebejk. S autorskými právy tak problém mít rozhodně nebudeme," řekl k tomu Gazdík.

Naopak Zdeněk Svěrák chce žalovat bývalého poslance Tomáše Úlehlu, jednoho z lídrů Hlavy vzhůru!, za to, že v hymně, kterou složil, použil slov "metelesku blesku". Svěrák se považuje za jejich autora jen proto, že se objevily v jeho filmu. Miroslav Macek o něm proto řekl, že podlehl akutní blbitidě, zatímco Petr Štěpánek z ODS ho označil za vola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …