Další problém Vojtěcha Filipa: Straníci žádají demokratickou dohodu a upozorňují na problémy

21.10.2014 14:52

Jak naši redakci upozornil jeden z vysokých, regionálních činitelů KSČM, na sociální síti Facebook se objevila skupina, která podle vlastních slov nechce být v opozici proti vedení, ale žádá konkrétní kroky, jak uvadající stranu pozvednout.

Další problém Vojtěcha Filipa: Straníci žádají demokratickou dohodu a upozorňují na problémy
Foto: Daniela Černá
Popisek: Na mítinku měl proslov předseda KSČM Vojtěch Filip

V úvodu prohlášení se píše, že se nejedná o opoziční skupinu v KSČM. „My demokratická dohoda KSČM, nejsme opoziční skupinou v KSČM, podporujeme všechny sjezdové materiály KSČM, na druhou stranu cítíme, že demokratická diskuze ve straně neprobíhá tak je dáno ve stanovách strany, vedou nás k tomu některé příspěvky členů strany na oficiálních a neoficiálních internetových stránkách strany a i některé osobní zkušenosti členů strany při jednáních s orgány strany.“

Demokratická dohoda v textu kritizuje přístup vedení KSČM k problémům ve straně. Členové skupiny nejsou spokojeni ani s výsledky voleb. Údajně nechtějí spoléhat pouze na protestní hlasy občanů. Připomeňme, že celorepublikově získali komunisté v komunálních volbách 7,8 procenta a v Senátu mají v tuto chvíli pouze jednoho senátora.

„Demokratická dohoda KSČM, žádá a vyzývá vedení strany zvláště ÚV, k méně frázovitým a alibistickým usnesením, žádá a vyzývá k větší informovanosti členské základny a to nejen v otázce personálního propojení (duplicity) například v zastupitelských sborech ale i v otázce hospodaření strany,“ píše se na Facebooku skupiny.

Skupina Demokratické dohody má v tuto chvíli 85 členů. A do budoucna plánuje mít skupina podle jednoho z členů celkem pět mluvčích. „Dostáváme se do fáze jak dál, jsme fcb skupina lidí, kteří mají společný názor, který je vložen do základního prohlášení DD ,ale tím nekončíme a budeme dál diskutovat o tom co je třeba měnit – přesněji zlepšit, zvláště nyní, po těchto volbách. Nakonec snad na to bude více klidu a některé emoce se zklidní a začnou se skutečně řešit problémy. DD se pokusí oslovit se svým prohlášením všechny dostupné kontakty v rámci strany, které má a cílem je oslovit stranickou, možná i nestranickou veřejnost (voliče a příznivce strany),“ píše Petr Brech na profilu skupiny.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vážná věc.“ Co o Ficovi prohlásil Pavel? Analytik se vrátil před atentát

8:59 „Vážná věc.“ Co o Ficovi prohlásil Pavel? Analytik se vrátil před atentát

TÝDEN V MÉDIÍCH O slovenském premiérovi řekl český prezident, že jeho vítězství ve volbách je zklamá…