Další průzkum: Miloš Zeman jasně první. A pokud přijde méně voličů...

15.12.2017 20:40

Prezident Miloš Zeman by měl vyhrát v prezidentských volbách. Přeje si to alespoň třetina Čechů v průzkumu agentury Phoenix Research. Ten přinesl server Blesk.cz. Na druhém místě skončil Jiří Drahoš, bývalý šéf Akademie věd.

Další průzkum: Miloš Zeman jasně první. A pokud přijde méně voličů...
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman na setkání s občany ve Strážnici

Prezident Zeman by podle průzkumu získal v prvním kole 31 procent hlasů. Druhé místo si odnesl Jiří Drahoš se 17 procenty. Třetí místo pak získal bývalý expremiér za ODS Mirek Topolánek, jenž získal přízeň 15 procent voličů. Michal Horáček, textař a publicista, spadl s osmiprocentní podporou na místo čtvrté. 

Následuje diplomat Pavel Fischer (čtyři procenta), Vratislav Kulhánek (dvě procenta) a Marek Hilšer, Pavel Hannig, Jiří Hynek (s jedním procentem).

Šéf Phoenix Research Jan Kubáček pak k průzkumu uvedl, že o postupu do druhého kola prezidentské volby rozhodne voličská účast, která bude s velkou pravděpodobností nižší než při prezidentské volbě před pěti lety.

  • Původní text ZDE

„Právě nižší účast voličů může pomoct Miloši Zemanovi, protože na jeho straně je více zmobilizovaná skupina voličů, naopak odpůrci Miloše Zemana se tříští hned mezi tři kandidáty – Jiřího Drahoše, Mirka Topolánka a Michala Horáčka,“ podotkl Kubáček.

Závěrem pak dodal, že krátce před volbami dochází k přelivu podporovatelů z řad Jiřího Drahoše a Michala Horáčka k Mirku Topolánkovi a Pavlu Fischerovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…