Další svědectví Edwarda Snowdena: Americká rozvědka věděla o slabinách mobilů a využívala jich

09.03.2017 22:20

Někdejší analytik americké Národní bezpečnostní agentury NSA se ještě jednou vyjádřil k nové aféře CIA. Zpravodajci prý věděli o slabinách v operačních systémech Android v mobilních telefonech a údajně jich cíleně využívali. Vláda o slabinách v operačním systému věděla a údajně žádala po výrobcích, aby je neodstraňovali.

Další svědectví Edwarda Snowdena: Americká rozvědka věděla o slabinách mobilů a využívala jich
Foto: ft.com
Popisek: Bývalý agent americké zpravodajské služby NSA Edward Snowden

Server WikiLeaks má k dispozici tisíce dokumentů, které ukazují, že zpravodajci CIA dokázali využít televizí k odposlechu domácností a dokázala monitorovat telefony skrze slabiny v operačním systému Android. Edward Snowden, jenž světu prozradil, jak pracuje americká Národní bezpečnostní agentura NSA, je o tom pevně přesvědčen.

Na sociální síti Twitter Snowden napsal, že CIA velmi dobře věděla o slabinách v operačních systémech Android v chytrých mobilních telefonech a dovedně jich využívala.

„Je důležité zjistit, jak dlouho CIA věděla o slabinách v našich chytrých telefonech a jak dlouho jich využívala,“ konstatoval Snowden. Americké úřady podle jeho názoru věděly o zranitelnosti mobilních telefonů a platily výrobcům telefonů za to, aby tato zadní vrátka nechávali pootevřená. Mají to dokazovat právě dokumenty serveru WikiLeaks.

Stojí za připomenutí, že Snowden také žádal bývalého prezidenta Obamu o udělení milosti, aby mohl ukončit svou ruskou epizodu a navrátit se domů. Milost nedostal. Právě v Ruské federaci našel bezpečí poté, co rozlítil americké bezpečnostní složky. Od té doby však otevřeně kritizoval také poměry panující v Ruské federaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…