Další úder Anonymous: Na řadě jsou stránky ODS

01.02.2012 18:35

Skupina internetových pirátů Anonymous se chystá ve čtvrtek napadnout web Občanské demokratické strany. Má to být jejich vyjádření nesouhlasu s vládní podporou smlouvy ACTA, která podle Anonymous omezuje práva občanů.

Další úder Anonymous: Na řadě jsou stránky ODS
Foto: Facebook
Popisek: Plakát hackerské skupiny Anonymous, umístěný na Facebooku

"Tímto aktem vyjadřujeme podporu protestujícím za svobodu Internetu a dáváme najevo, že hranice naší tolerance byly překročeny. Čas, kdy jsme tiše přihlíželi, tímto skončil," vzkázali Anonymous v oficiálním prohlášení. Dalšími oběťmi budou zřejmě i ostatní vládní strany. Anonymous konkrétně píší: "Ostatní vládní strany, pokud se proces schvalování nezastaví, očekávejte nás."

"Náš web je standardně dobře zabezpečen," komentoval pro agenturu Mediafax mluvčí ODS Tomáš Bartovský. "Už jsme čelili řadě útoků. Ale pokud půjde o útok, který spočívá v přetížení serveru, tak proti tomu obrana neexistuje."

Akci jako takovou ale strana odsuzuje. "Považujeme takový typ protestu za nepřijatelný a nemyslíme si, že bude mít nějaký efekt," podotkl Bartovský.

Protesty jsou předčasné, možná ke smlouvě ani nepřistoupíme

Poslanec za ODS Jan Vidím považuje podobné útoky za předčasné. "ACTA se nestala a prozatím ani nestane součástí českého právního řádu. Česká republika nepřistoupila ke smlouvě, v řádu měsíců a možná let asi ani nepřistoupí," řekl s tím, že Česká republika se zatím stala jen signatářem dohody.

Ve stejný den jako útok na web ODS se s podporou pirátské strany na pražském Klárově uskuteční protestní akce proti dohodě ACTA. Začít by měla ve dvě hodiny odpoledne. Účast na Facebooku přislíbilo už více než šest tisíc lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…