Dan Landa: Okamura? Ne! Volil jsem takto. A dokud se sám nezačnu politicky angažovat...

02.03.2020 9:47

Zpěvák Daniel Landa se v půli měsíce února rozhodl, že srovná do latě Tomia Okamuru a jeho SPD. Okamuru důrazně požádal, aby nespojoval jeho jméno s politikou SPD. A v březnu příběh pokračuje. Landa se rozhodl uvést některé věci na pravou míru.

Dan Landa: Okamura? Ne! Volil jsem takto. A dokud se sám nezačnu politicky angažovat...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zpěvák, skladatel a automobilový závodník Daniel Landa

Předseda SPD Tomio Okamura v únoru sdílel na sociální síti Facebook příspěvek s fotkou Daniela Landy. A zpěvák se rychle a důrazně ohradil.

Pane Okamuro, důrazně Vás žádám, abyste mě nezatahoval do Vašich politických kampaní zveřejňováním mých fotografií a výroků (domnělých či pravých, vytržených z kontextu či starých – prostě žádných) na vašich webech,“ napsal Okamurovi Landa.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Dal jasně najevo, že se snaží držet stranou politiky.

A na počátku března se k politice vyjádřil ještě jednou. Zdůraznil, že by se nezlobil jen na Okamuru, kdyby využil jeho fotky a texty, ale zlobil by se vlastně na jakékoli politiky.

„Od politického bláta se záměrně a nahlas držím dál, snažím se k duším některých lidí dlouhodobě promlouvat po svém. Angažovaných umělců (ať už politicky pro cokoliv) je tu celá řada a já bych nerad doplňoval jejich stavy,“ zdůraznil Landa.

Aby nemohl jeho vyjádření někdo nějak zneužít či překroutit, prozradil, že v posledních volbách volil Svobodné, když je ještě vedl Petr Mach, a koho bude volit příště, prý ještě uvidí.

„Příští volby ještě uvidím, komu dám svůj hlas, ale to je čistě moje osobní věc, dokud se sám nezačnu nějak výrazněji politicky angažovat (zatím o tom ale neuvažuju). O tom, jak přemýšlím a kam se vlastně vyvíjím, velmi zřetelně vypovídají moje knihy i písně. Krásný den všem,“ uzavřel Landa.

Daniel Landa o politice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…