Daniel Landa: Zastavím uprchlíky. Ochráním Čechy. Zbláznil jsem se

05.10.2015 7:11

Zpěvák Daniel Landa alias kouzelník Žito se v září na pražském koncertě nechal slyšet, že uprchlická krize je součástí velké levárny, jež má za cíl „rozjebat“ Evropu. A oznámil, že on sám se již pustil do boje za naši vlast. V rozhovoru pro časopis Týden nyní objasnil, jakým stylem hodlá Česko ochránit. Pro běžného čtenáře však může být poněkud obtížné zpěváka pochopit.

Daniel Landa: Zastavím uprchlíky. Ochráním Čechy. Zbláznil jsem se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zpěvák, skladatel a automobilový závodník Daniel Landa

Anketa

Andrej Babiš u Moravce křičel na Kalouska, skákal mu do řeči a použil slovo ,,průser". Co vy na to?

hlasovalo: 6464 lidí

Ještě předtím, než zprostředkujeme Landovy myšlenky, připomeňme, že zpěvák používá jako své alter ego kouzelníka Žita, prostřednictvím něhož hraje hru LARP (z anglického Live Action Role Play). Její podstatou je to, že živí lidé svými činy představují činy svých postav ve fiktivním světě. Landa si zvolil prostředí, které ve svých knihách stvořil anglický spisovatel John Ronald Reuel Tolkien. V rozhovoru pro časopis Týden tak často zaznívala terminologie z Pána prstenů a dalších Tolkienových knih.

Zastavit příliv nelegálních migrantů chce zpěvák ve spolupráci s předsedou Islámské strany Afghánistánu Wahidullahem Sabawoonem, kterého nazývá svým bratrem a králem Jižních elfů. Landa vysvětlil, že zatímco se Sabawoonem by si jako občan Landa kvůli tomu, co Afghánec představuje, ani nepodal ruku, s králem Jižních elfů si jako kouzelník Žito velmi rozumí.  

Před několika dny si Landa vyvěsil na Facebook, že ho Sabawoon navštívil. Vedle zástupců Jižních elfů prý za ním z Afghánistánu jezdí často i předáci Severních elfů. Landa v souvislosti s uprchlickou krizí, kterou chce nejprve zastavit a posléze vracet uprchlíky zpět do země jejich původu, tvrdí, že z informací od Severních a Jižních elfů vyplývá, že zde mohou být lidé, kteří mají pasy Mordoru, ale ve skutečnosti nejsou z Mordoru. A to je prý velké nebezpečí.

Kouzelník Žito, kohout a Mordor

Mordorem míní zpěvák Afghánistán, do kterého se v brzké době chystá vyrazit. „Letadlem. Pak přistanu, nasednu na svého černého kohouta, dojedu na něm do posvátného místa a tam mi důležití lidé před kamerou předají prsten moci a já si ho dovezu do Prahy,“ říká Landa. Celé je to prý součástí velké hry, která má vedle jiného pomoci vyřešit i uprchlickou krizi. „Ochráníme Čechy před nebezpečím přišedších lhářů, budeme je identifikovat,“ ujišťuje Landa s tím, že on si bere na starost Afghánistán. Někdo jiný by pak měl stejným způsobem zvládnout Sýrii, Libyi a další země.

Jeho plán spočívá v tom, že uprchlíkům u nás v Česku pomůžeme, naučíme je, co je potřeba, a pošleme je zpět domů. „Já jim u nich doma v Mordoru umím zajistit bezpečí, jsou pod ochranou kouzelníka Žita. Nemusejí se tam bát o sebe ani o práci, tu jim dáme. Jen musejí dodržovat zákony své země,“ říká Landa, který rovněž hodlá učit afghánskou armádu kejklím a moderním kouzlům, aby se uměli ubránit proti skřetům.

Na závěr rozhovoru zpěvák odpovídal na otázku, zda se nebojí, že si o něm lidé budou myslet, že se zbláznil. „Vždyť já jsem kohoutem jednoznačně řekl, že jsem se zbláznil. Jak dát světu ještě víc najevo, že chcete být považován za blázna, než že si vezmete kohouta, chováte se jako blázen a ještě říkáte: Já jsem se zbláznil, jsem blázen?“ uvedl Landa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…