Dánští pošťáci se vzbouřili. Do divokých uprchlických čtvrtí doručovat nebudou

16.06.2017 21:06

V souvislosti s tzv. „no-go zónami“ se nejčastěji hovoří o Velké Británii, Německu, Švédsku, Francii či Belgii. Jak ale ukazuje případ z Dánska, oblasti s vysokou nezaměstnaností, kriminalitou a ovládané muslimskými přistěhovalci existují i v této zemi.

Dánští pošťáci se vzbouřili. Do divokých uprchlických čtvrtí doručovat nebudou
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Uprchlíci tvoří pod dohledem policie fronty na autobusy

Obecně jsou no-go zóny místem, kde převažují v populaci muslimští přistěhovalci a policisté v těchto městských čtvrtích nejsou schopni prosazovat zákony dané země. Vedle vysoké nezaměstnanosti zde dochází k násilnostem nejenom vůči původnímu obyvatelstvu, ale i zasahujícím policistům, záchranářům, hasičům, ale také poštovním doručovatelům. A to je právě případ dánské poštovní služby Postnord.

Společnost Postnord v pondělí dle zpravodajské agentury Ritzau oznámila, že již nebude doručovat zásilky do čtvrtě Vollsmose ve třetím největším městě země Odense. Jako důvod poštovní společnost uvedla, že jsou její zaměstnanci v této oblasti neustále obtěžováni a vystaveni výhrůžkám a násilí. Vedle slovních a fyzických útoků často docházelo také přímo ke vloupání do poštovních vozů.

Rozhodnutí společnosti bylo uvedeno do praxe ihned po oznámení a bude trvat tak dlouho, dokud se bezpečnostní podmínky v této čtvrti nezlepší. Jak server Local zmiňuje, čtvrť Vollmose je známá vysokým stupněm kriminality a nezaměstnanosti. Ačkoli to z obav před obviňováním z xenofobie a rasismu Postnord přímo neuvedla, pachatelé útoků proti jejím zaměstnancům mají v drtivě většině případů přistěhovalecké kořeny v muslimských zemích.

Vollsmose je považováno za jedno z největších muslimských ghett v celém Dánsku. Jak před lety vypověděl nejmenovaný policista, devět z deseti vloupání je namířeno proti původnímu dánskému obyvatelstvu a stojí za ním právě muslimští přistěhovalci. Politici napříč politickým spektrem vesměs rozhodnutí společnosti neodsuzují. Podpora přišla dokonce i ze strany sociálních demokratů, kteří jinak existenci no-go zón popírají.

Policie přislíbila, že se bude bezpečnostní situací v Vollmose zevrubně zabývat a bude se snažit co nejdříve zde sjednat pořádek. „Bereme tuto věc velmi vážně. Je naší plnou odpovědností zajistit bezpečnost dánských občanů. Obrátili jsme se proto přímo na společnost Postnord a pozvali jsme je na společnou schůzku,“ uvedl policejní inspektor Lars Bræmhøj. Okamžité řešení požaduje také starosta Odense Peter Rahbæk Juel, který napsal, že je v kontaktu s policií i společností Postnord. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…