Darebáci! Ivan David reaguje na stržení Koněva. Velmi ostře k opozici i k Hřibovi. Ještě očekává dohru

03.04.2020 12:24

Europoslanec Ivan David má za to, že odstranění sovětského maršála Ivana Stěpanoviče Koněva z veřejného prostranství na Praze 6 svědčí o úpadku naší civilizace. Přičítá to na vrub i tomu, že Praze nevládnou Pražané, ale přistěhovalci.

Darebáci! Ivan David reaguje na stržení Koněva. Velmi ostře k opozici i k Hřibovi. Ještě očekává dohru
Foto: archiv
Popisek: MUDr. Ivan David, český psychiatr. Za politické hnutí SPD byl zvolen poslancem Evropského parlamentu

Anketa

Podporujete Jana Hamáčka? (Hlasování od 2.4.2020)

37%
63%
hlasovalo: 17969 lidí
Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář na sociální síti Facebook oznámil, že se pomník sovětského maršála Ivana Stěpanoviče Koněva přesouvá z veřejného prostranství do muzea. Koněvova socha prý doplatila na to, že neměla roušku, napsal v nadsázce starosta.

Europoslanec za SPD Ivan David tvrdí, že odstranění pomníku svědčí o nástupu páté kolony v Česku. Za pátou kolonu EU označil TOP 09 či lidovce. Vlastenecké síly k této situaci prý nebudou mlčet.

„Dnes ráno využila skupina darebáků situace zákazu shromažďování a odstranila v Praze 6 sochu maršála Koněva. Současně se staví Mariánský sloup a připravuje pomník vlasovcům. To celé v kontextu hroucení důvěry ve státní moc a v Evropskou unii a v očekávání hospodářské a následně sociální krize. Spěchají, aby dokončili přípravu protektorátu v rámci 4. říše – EU,“ vypálil David na Facebooku.

Europoslanec si v této souvislosti klade otázku, kam se postaví hnutí ANO, ČSSD a komunisté. KSČM Davida zajímá o to víc, že na půdě EU údajně podporuje globalizaci.

David k odstranění sochy maršála Koněva

David se domnívá, že odstranění sochy maršála Koněva je znakem úpadku naší civilizace. „Obrazoborectví je znak úpadku civilizace,“ napsal doslova.

V diskusi pod příspěvkem své spoluobčany požádal, aby za tento počin nedávali vinu Pražanům, protože ti prý Praze nevládnou.

„Je trapné nadávat na Pražáky, podívejte se, odkud pocházejí gauneři, kteří vládnou v Praze. Je to ‚výkvět‘ z celé republiky. Například primátor Hřib je z východní Moravy, ze Slavičína. Tak se, prosím, nenavážejte do Pražáků, je to trapné,“ napsal David.

David k odstranění sochy maršála Koněva

David k odstranění sochy maršála Koněva

A lidé mu v diskusi nejednou dali za pravdu. Připomněli, že sovětští občané za druhé světové války notně trpěli. Nechyběla ani připomínka, že odstraňování pomníku nepatří k nezbytným pracím v době karantény, takže by se to dít nemělo.

„K tomuto politováníhodnému činu není slušná odpověď. Snad jen prosím všechny slušné lidi, ať jdou příští rok k volbám a nezapomenou, co se děje v současné době. Alespoň elementární znalosti historie by měl mít každý Čech. Stydím se za lidi odpovědné za hanobení památky našich osvoboditelů!“ napsal jeden z občanů.

„Tohle nejsou nutné práce v době karantény, pokutovat nejen ty pracovníky, ale hlavně toho, kdo je tam poslal, šaškárna, která znevažuje nařízení vlády...“ napsala jedna z voliček.

Padla také výzva, aby radní z Prahy 6 raději pomohli lidem nacházejícím se v těžké situaci.

Konec pomníku maršála Koněva

Konec pomníku maršála Koněva

Konec pomníku maršála Koněva

Konec pomníku maršála Koněva

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…