Debata o brexitu je stejně iracionální jako debata o islámu v Česku, zaznělo v ČT

14.06.2016 23:18

Publicista David Voughan se v úterních Událostech, komentářích vyjádřil k možnému odchodu Velké Británie z EU. Debata o tzv. brexitu se dnes omezila na uprchlické téma, což považuje za podobně iracionální, jako debaty o islámu v Česku.

Debata o brexitu je stejně iracionální jako debata o islámu v Česku, zaznělo v ČT
Foto: pixabay.com
Popisek: vlajka Velké Británie

Voughana prý nijak zvlášť nepřekvapuje apel bulvárního deníku The Sun na odchod z EU. „Vůbec mě to nepřekvapilo, je to populistický deník, který už delší dobu publikuje protievropské články,“ prozradil.

A je pravda, že se The Sun velmi často nemýlí v tom, jak ta či ona kauza dopadne, ale konkrétně u brexitu je to prý velmi rozkolísané. „V tuto chvíli došlo k iracionální vlně a já bych skoro řekl až ke xenofobii. Téma o referendu teď ovlivnila především migrace. Lidé spojují EU a téma migrace. Je to podobné jako debata v Česku o islámu. Je to odtržené od reality,“ doplnil host.

Britové se ale nebojí specifické migrační vlny ze Sýrie nebo z Afriky. Bojí se migrace obecně a mezi škodlivé migranty počítají i Čechy, Slováky a další Evropany. Faktem je, že populace některých měst celé Británie prudce vzrostla i díky Polákům nebo Čechům, a na venkově se projevuje nedostatek škol nebo lékařů. Jenže děti imigrantů chodí podle publicisty do britských škol, takže jsou vychovávány v britském duchu.

„Zdá se mi absurdní, že by Velká Británie vystoupila z Evropské unie kvůli krátkodobému problému s uprchlíky,“ uzavřel host.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…