Debility, Babiš lže, napsala hvězda. A dostala vzkaz. Toto premiér bude číst rád

18.03.2020 6:47

Do sporu se na svém facebookovém profilu dostal renomovaný novinář Mirek Motejlek s programovým ředitelem ČT Milanem Fridrichem. Důvod? Počínání premiéra Andreje Babiše (ANO) v době koronavirové krize. Podle Motejlka Babiš plácá debility. Fridrich se jej zastal, a není jediný - na sítích se mnozí výzvy ve stylu, že lidé nechtějí hájit Babiše, ale zároveň odmítají kritiku v těchto časech.

Debility, Babiš lže, napsala hvězda. A dostala vzkaz. Toto premiér bude číst rád
Foto: Repro ČT24
Popisek: Andrej Babiš na tiskové konferenci vlády

"Babiš kontinuálně lže, plácá debility a šíří paniku. Začínám se modlit, aby šel na dobu neurčitou do karanttény," uvedl novinář Mirek Motejlek na svém facebookovém profilu. 

"Jestli bude stejná komedie/tragédie jako s rouškama a respirátorama i v případě lůžek intenzivní péče s umělým dýcháním, tak potěš pánbůh," napsal také Motejlek. 

"Mirku, na situaci, co zažíváme, není žádná země, žádná společnost připravena, stejně jako po století míru na válku. A ekonomicky by nedávalo smysl v době míru mít desítky tisíc lůžek s plicní ventilací, když jich je reálně třeba desítek nebo pár set. A stejně tak po dobu války nejsou připraveni politici, když zažili jen mír. A když navíc za tut válku potřebují úzkou součinnost lidí, kteří nebyli na válečné útrapy nikdy připravovaní. Plašit je zbytečné," odvětl mu Milan Fridrich, programový ředitel ČT. 

"Milane, když tvrdím, že je přes milion respirátorů a ve skutečnosti není skoro nic. To není o přípravě, to je prostě lež," odvětil Motejlek.

"Stalin taky věděl, že se zbrojí v Německu a možná bude válka. Dubček taky věděl, že Sověti něco chystají. Američani taky věděli o Bin Ládinovi atd. Člověk má ve své povaze začít konat, až když se událost stane a houstne. Lidská přirozenost. Každá země reagovala z tohoto pohledu na Covid pozde. My lépe než Britové, Němci nebo Španělé," reagoval Fridrich. Podle svých slov ale nic nehájí, jen je chápavý typ.

"Před několika týdny jsem tu psal, že emoce z viru se násobí emocemi z babiše a že na fcb bude emocionálně nesnesitelno. Ta chvíle pro mne osobně právě nastala, tak se na mne nezlobte že neodpovídám nereauguji nekomentuji etc. Není to příklad neúcty, ale snahy o přežítí," poznamenal také komentátor Petr Kamberský.

Česko má ke včerejším 18:00 celkem 434 případů nákazy novým koronavirem. Od pondělního večera přibylo 90 případů. Nejvíce nakažených je stále v Praze. Vyplývá to z informací na webu ministerstva zdravotnictví. Testů na koronavirus bylo v Česku provedeno zhruba 6600, uvedl odpoledne po jednání vlády premiér Andrej Babiš (ANO). Počet vyléčených zůstává zatím podle ministerstva stejný, a to tři lidé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…