Dědeček ho vyhnal z domu, vyrazili ho ze školy, zmlátili ho spolužáci, nakonec se zabil. Důvod: Podporoval Ukrajinu

30.12.2015 8:17

Odsoudil anexi Krymu. Následná šikana ze strany úřadů, rodiny a spolužáků jej dohnala až k sebevraždě. Řeč je o teprve osmnáctiletém Vladu Kolesnikovi. O případu informuje server Lidovky.cz.

Dědeček ho vyhnal z domu, vyrazili ho ze školy, zmlátili ho spolužáci, nakonec se zabil. Důvod: Podporoval Ukrajinu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nášivka Ukrajina

Vlad Kolesnikov si vzal život den po Štědrém dnu. Nedokázal již ustát tlak, který na něj byl vytvářen poté, co se 3. června 2015 rozhodl odsoudit anexi Krymu. Tento den přišel do školy s tričkem v ukrajinských barvách, na němž byl nápis Vraťte Krym. Do svého mobilního telefonu si následně jako vyzváněcí melodii nastavil ukrajinskou hymnu. 

Za tričko byl následně brutálně napaden spolužáky, skončil s modřinami, boulemi na hlavě i roztrženým rtem. Rozsudek smrti si nad sebou podle serveru Lidovky.cz podepsal tehdy, když před odvodovou vojenskou komisí prohlásil, že nechce bojovat proti Ukrajině. 

Původní text ZDE.

Byl vyhozen ze školy, vojenský úřad mu diagnostikoval poruchu osobnosti, dědeček ho vyhnal z domu, ani otec jej nepodporoval, bylo o něm rozhlašováno, že je gay. 

A zastání se nedočkal ani od policie. Sebevraždu už měl v úmyslu o 11 dní dříve, ale díky novinářce Claire Biggové, s níž si vybudoval přátelský vztah, toto své rozhodnutí ještě odložil.

„Pokud se ti neozvu během příštích 2–6 dní, můžeš o mně napsat. Bude to znamenat, že jsem mrtvý,“ napsal novinářce den po Štědrém dnu s tím, že si vzal smrtící dávku. I přestože Biggová zareagovala rychle, život mladého muže se zachránit nepodařilo. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…