Dějiny nekončí. Kapitalismus není na věčné časy, tvrdí rudý nástupce Baborové

09.03.2013 8:11

Dějiny rozhodně neskončily, a tak nemůžeme čekat, že dnešní forma kapitalismu představuje trvalý společenský řád na věčné časy. Alespoň podle nového jihočeského radního pro školství Tomeše Vytisky (KSČM), jenž ve středu vystřídal Vítězslavu Baborovou. Ta tlak veřejnosti neustála.

Dějiny nekončí. Kapitalismus není na věčné časy, tvrdí rudý nástupce Baborové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Třešně, symbol KSČM

Tomeš Vytiska se nechystá na nějaká smírčí jednání se studenty a členy protikomunistických iniciativ působících v Jihočeském kraji. „Nemám k takovému jednání důvod,“ říká pro Lidové noviny jindřichohradecký advokát, podle kterého za iniciativou nestojí vzpoura lidu, ale spíše snaha změnit výsledek voleb. „S takovými lidmi opravdu odmítám jednat či diskutovat, bylo by to zbytečné,“ dodal Vytiska.

Dějiny neskončily

Novému jihočeskému radnímu nepřijde nijak paradoxní, že resort školství povede člen strany, která je nástupkyní předlistopadové KSČ. Jediný paradox, který Vytiska vidí, je ten, že se vede propaganda proti KSČM, což je parlamentní strana. „Mohl bych se ptát, zda to neodporuje zákazu politické propagandy ve třídách,“ říká advokát s tím, že jde především o to, aby měli studenti dostatek informací pro vytvoření vlastního názoru.

Nový radní má totiž za to, že dějiny rozhodně neskončily. „Nemůžeme čekat, že dnešní forma kapitalismu představuje trvalý a neměnný společenský řád na věčné časy,“ říká komunista v rozhovoru pro LN. „Tak to určitě nebude,“ dodává s tím, že kdo říká opak, tvrdí nesmysly.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…