Děkan FAMU promluvil v ČT: Omluva je v pořádku, ale...

12.04.2016 22:36

Děkan FAMU Pavel Jech v úterních Událostech, komentářích České televize řekl své k policejní návštěvě na univerzitní půdě kvůli tibetské vlajce. Pozváni byli i zástupci strážců zákona, ale své právo promluvit k tématu nevyužili.

Děkan FAMU promluvil v ČT: Omluva je v pořádku, ale...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Shromáždění na podporu demokracie a lidských práv v ČR, Číně, Tibetu a na Taiwanu u příležitosti návštěvy čínského prezidenta

Policejní prezident Tomáš Tuhý se děkanovi FAMU omluvil. Policisté prý byli příliš horliví. „Omluva je v pořádku, ale bylo by dobře, kdyby se pokračovalo v prověřování tohoto incidentu. Policisté přišli na svobodnou akademickou půdu a my musíme svou svobodu hájit. My nemáme problém s tím, že na akademickou půdu přišli dva policisté, máme ale problém s tím, že rozkaz k tomu zazněl někde výš,“ poznamenal host.

Jech podotkl, že je vše třeba prověřit. A pokud se ukáže, že došlo k pochybením i kdesi ve vyšších patrech, je třeba postupovat podle zákona. Zákony nám přece garantují svobodu projevu.

Z úst moderátora Daniela Takáče také zaznělo, že zástupci policie byli pozváni do vysílání České televize, ale pozvání odmítli s tím, že se k tématu vyjádří ve čtvrtek na tiskové konferenci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…