Děkan plzeňských práv je optimista, univerzita prý přežije všechno

23.06.2012 21:28

Studenti práv plzeňské univerzity se už snaží dostat na jiné školy. Plzeňská práva nesmí přijímat nové uchazeče o bakalářské studium. Nikdo v současnosti neví, jestli bude v budoucnu škola znovu udělovat právnické tituly.

Děkan plzeňských práv je optimista, univerzita prý přežije všechno
Foto: Josef Dvořák
Popisek: Právnická fakulta v Plzni, součást Západočeské univerzity

"O přestup požádalo asi 150 studentů," řekl ČT děkan pražských práv Aleš Gerloch. Z celkového počtu 1 300 studentů se jich snaží dostat na jiné školy 200. Většina z nich chce být přijatých bez přijímaček. Na pražskou univerzitu se zatím dostalo 17 plzeňských studentů, kdo zaplní zbývajících třicet tři volných míst se rozhodne v pondělí. I když budou studenti přijati, bude více než pravděpodobné, že budou přijati do nižšího ročníku.

Na olomouckých právech mají volných míst víc a to rovných šedesát. Podle děkanky Mileny Hrušákové ale škola vyčkává na vyjádření ministerstva školství. Šest studentů zatím uspělo i v Brně, kam byli přijati bez přijímaček. Děkan plzeňských práv je ale i navzdory odcházejícím studentům optimistický a tvrdí, že práva přežijí jak odchod studentů, tak i to, že škola nemůže přijímat k bakalářskému studiu.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…