Děláme si ostudu, přestaňme se hašteřit, vzkázala Peake rebelům z Prahy

06.04.2012 19:14

Věci veřejné si samy dělají ostudu, soustředí se na hašteření a vnitřní spory, místo aby prezentovaly své pracovní úspěchy, vzkázala vicepremiérka a místopředsedkyně Karolína Peake v dopise pražským VV, jejichž někteří členové vyzvali šéfa strany Radka Johna k rezignaci. Věčná ultimáta strany považuje za nešťastné řešení, které na stranu jen vrhá špatné světlo.

Děláme si ostudu, přestaňme se hašteřit, vzkázala Peake rebelům z Prahy
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Předseda VV Radek John a místopředsedkyně vlády Karolína Peake

„Pokud chceme uspět a nemuset se stydět za práci, kterou pro republiku děláme, je nutné ten nevhodný styl práce nadále neprovozovat. Je to poslední šance,“ napsala Karolína Peake. Věci veřejné by se podle ní měly místo hašteření, vnitřních sporů a výpadů kolem sebe zaměřit raději na prezentaci svých vládních úspěchů, tedy prosazení přímé volby prezidenta, omezení imunity politiků nebo zpřísnění pravidel pro veřejné zakázky.

Poslední aféru nejmenší vládní strany s avizovanou demisí ministrů považuje Peake za nepříliš povedený způsob, jak donutit koalici k jednání. „Prostředky použité k vynucení tohoto jednání považuji za nešťastné,“ uvedla v pátek pro iDnes.cz. Právě tento prapodivný pokus se stal podle Peake důvodem výzvy k odstoupení Radka Johna. „Považuji ji za důležitý vzkaz pro celé vedení strany, nejen pro Radka Johna,“ uvedla Peake.

Radek John se k výzvě odmítl vyjádřit před jednáním koalice. „Do té doby se nebudu vyjadřovat k apelům, které vyjednávací pozici Věcí veřejných oslabují,“ uvedl John. Jeho názor sdílí i místopředsedkyně strany Kateřina Klasnová. „Usnesení, které vzešlo z pražských klubů, vážně ohrožuje výsledek vyjednávání s ODS a TOP 09, neboť oslabuje pozici Věcí veřejných,“ sdělila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…