Den před maturitami nefunguje web se vzorovými testy. Prý útok hackerů

01.05.2012 19:37

Už ve středu začínají maturity. Přitom celé úterní odpoledne, a dokonce i večer, nefunguje internetová stránka se vzorovými testy. Šéf projektu státních maturit za to viní hackery.

Den před maturitami nefunguje web se vzorovými testy. Prý útok hackerů
Foto: Facebook
Popisek: Plakát hackerské skupiny Anonymous, umístěný na Facebooku

"Stránky rozhodně nespadly kvůli tomu, že by nezvládly nápor maturantů. Jde o cílený útok na tento web podobný tomu loňskému ," uvedl pro iDnes.cz Pavel Zelený, šéf projektu státních maturit.

"Jeden rozdíl oproti loňsku tu přece jenom je - letos se útočníkům nepodařilo prolomit ochranu stránek," doplnil.

Internetová adresa novamaturita.cz tak celé odpoledne a ještě v půl osmé večer nefunguje. Přitom již zítra začnou státní maturity, a tak si středoškoláci nemohou den před nimi vyzkoušet ještě naposledy vzorové testy.

Údajný útok hackerů je podle Zeleného podobný těm, které používá skupina Anonymous. Na server jsou tak dlouho posílány požadavky, až web nezvládne jejich nápor. Ještě stále tak není jasné, kdy se internetová stránka znovu rozjede. Loni to bylo před desátou hodinou večerní.

"Je to obzvlášť nepříjemné v den před písemnou maturitní zkouškou, neboť na těchto stránkách jsou vzorové testy, které si tak studenti nemohou vyzkoušet a připravit se na zítřejší maturitní práci,“ stěžuje si jeden ze studentů Martin Novák.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…