Denně mi na Facebook chodí až 4 500 výhrůžek smrtí, prozrazuje uprchlík žijící v Německu

06.01.2019 22:14

Uprchlíci, kteří opouštějí své muslimské země, tak činí často i z náboženských důvodů. Nechtějí se řídit muslimským učením, místo toho touží po poklidném životě v ateistické Evropě. Jenže mnohdy nemohou v klidu žít ani v oné vytoužené Evropě. Muslimové jim často posílají za to, že opustili víru svých otců, výhrůžky smrtí.

Denně mi na Facebook chodí až 4 500 výhrůžek smrtí, prozrazuje uprchlík žijící v Německu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Facebook, ilustrační foto

Stanice Deutsche Welle přinesla příběh Mahmúdula Haka Munšího z Bangladéše, který se rozhodl opustit svou vlast poté, co tam musel čelit výhrůžkám smrtí. Vydal se proto do Nepálu, na Srí Lanku a nakonec skončil v Německu, kde doufal, že se konečně dočká vytouženého klidu. Jenže se nedočkal.

„Každý den dostávám na Facebooku hrozby smrti. Někdy jich přijde i čtyři a půl tisíce za den,“ popsal Munší pro stanici Deutsche Welle. Českým čtenářům jeho slova přinesl server iDNES.cz.

Munší není zdaleka jediným uprchlíkem, který je takto pronásledován. V Německu jsou tlaku vystaveny především muslimské ženy, které chtějí žít západním způsobem života, což je trnem v oku konzervativním muslimům.

„Na vlastní kůži to zažila i třiatřicetiletá bioložka Vurúd Zuhajrová z iráckého města Karbalá, která v Německu dostává výhrůžky smrtí a je pod policejní ochranou. Jejím odpůrcům nejvíce vadí sekulární příspěvky na sociálních sítích. K útěku se Zuhajrová rozhodla ve chvíli, kdy ji bratr zbil do bezvědomí. Jako důvod mu postačilo, že odešla z domu bez svolení otce a vyjádřila pochybnosti o muslimské víře,“ pokračoval server. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…