Desítka lidí protestovala proti protipirátské smlouvě

28.01.2012 12:21

Na pražském Václavském náměstí se dnes před polednem uskutečnila malá demonstrace lidí, kteří nesouhlasí s mezinárodní protipirátskou smlouvou ACTA. Zúčastnila se jí asi desítka lidí s maskami na tvářích a s vlajkou, dalších asi dvacet lidí přihlíželo. "Není to akce ve smyslu demonstrace, spíše jen setkání odpůrců smlouvy ACTA," řekl ČTK jeden z účastníků. Česká televize již od pátečního večera informovala, že série těchto demonstrací se bude dnes konat ve většině krajských měst.

Desítka lidí protestovala proti protipirátské smlouvě
Foto: Martin Šimák
Popisek: Brněnská demonstrace organizace ProAlt

"Cílem akce je protest proti smlouvě, která znamená cenzuru internetu," řekl ČTK mladý muž s maskou na tváři, který nechtěl uvést své jméno. Dodal, že na čtvrtek je naplánován happening a další demonstrace budou následovat.

Smlouva ACTA má bojovat proti šíření nelegálních kopií a padělků, ať už jde o záznamy hudebních či filmových děl, falšované léky, napodobeniny značkových oděvů či jiné formy podloudné výroby. Podle hackerského hnutí Anonymous se snaží omezit svobodu slova a neutralitu internetu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…