Desítky závislých dětí... Šlachta zděšen rozhodnutím. Vytáhl svou zkušenost

13.07.2023 11:46

MONITORING Vláda rozhodla, že látky jako kratom či HHC se neocitnou na seznamu zakázaných látek. Zatímco Piráti slaví, bývalý policista a dnes předseda hnutí Přísaha Robert Šlachta se zlobí.

Desítky závislých dětí... Šlachta zděšen rozhodnutím. Vytáhl svou zkušenost
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Droga kratom

Piráti jsou spokojení a nadšeně hlásají do světa, že kratom či kanabinol HHC nebudou na seznamu zakázaných látek, což požadoval ministr zdravotnictví Vlastimil Válek.

„Již dávno se ukázalo, že tupá prohibice není řešením. O tom se nám podařilo přesvědčit i naše koaliční partnery na dnešním jednání vlády. Kratom ani HHC tak nebudou zařazeny mezi zakázané látky. Místo toho bude kladen důraz na větší ochranu dětí i dospělých uživatelů,“ napsali Piráti na Twitteru.

Piráti se radují

Předseda Přísahy Robert Šlachta se kvůli tomu pořádně rozzlobil.

„Třináct let jsem pracoval na protidrogovém, takže přesně vím, co drogy s lidmi dělají a hlavně jak jsou nebezpečné u dětí. Absolutně proto nedokážu pochopit, že vláda dneska NEzařadila kratom ani kanabinol HHC mezi zakázané látky. Pokud nevíte, co kratom je, zeptejte se svých dětí. Ty to jistě budou znát. Jde o zelený prášek, který má povzbuzující účinky, zmenšuje bolest a taky utlumuje. Kvůli díře v zákoně, se momentálně prodává jako ,sběratelský předmět' dětem a mladistvým. Bez jakékoliv kontroly, bez jakéhokoliv dohledu. Výsledkem jsou už desítky dětí, které jsou na kratomu závislé a kterým trvá někdy i měsíce, než se z toho dostanou. Samozřejmé za předpokladu, že se z toho vůbec dostanou a nepřejdou rovnou k něčemu silnějšímu. Za Přísahu jasně říkám, že jsme proti dnešnímu rozhodnutí vlády. Kratom a taky kanabinol HHC mají jednoznačně být na seznamu zakázaných látek,“ rozepsal se Šlachta.

Piráti se radují

Skutečností však je, že o některých pozitivních účincích kratomu informovala i Světová zdravotnická organizace a své zastánce má tato látka i v Česku.

Osobně ho využívám při náročné mentální práci nebo namísto léků proti bolesti. S tím se i liší dávkování. Pro stimulaci jeden až dva gramy. Při bolestech zhruba tři až čtyři gramy. Nicméně, když se primárně zdržuji na Slovensku, tak ho neužívám a nechávám si všechno v bytě v Brně. Vůbec mi to ale nechybí. Jen mě mrzí, že si nemohu dopřát tuhle alternativu volně dostupné látky, když jsem doma na Slovensku,“ řekl Slavomír Zich, zmocněnec pro Etický kodex Česko-slovenské asociace pro kratom (ČSAK).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Piráti jsou hnus a Bartoš jejich ataman!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusesaruman , 13.07.2023 13:11:53
Jakým právem si Piráti dovolují ničit životy dětí,které nepřivedli na svět a nevychovali?!Pokud v tom vidí smysl života,své vlastní děti si mohou držet zdrogované jak uznají za vhodné,ale nemají žádné právo rozhodovat o dětech jiných!Jsou neuvěřitelná pakáž,která si díky parlamentu a podpoře naprosto bezcharakterních,pokřivených poslanců buduje pouze budoucí klientelu.Oni budou bohatnout na zničených životech a smrti,zoufalí rodiče se budou pouze bezmocně dívat na systematickou likvidaci svých potomků!Piráti jsou hajzlové bez hanby,studu a zodpovědnosti!!

|  7 |  0

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…