Děsuplná zpráva německé rozvědky. Už současná situace se nedá zvládnout, a valí se další statisíce...

27.10.2015 20:14

Německé zpravodajské služby dle tajného dokumentu vyjadřují znepokojení nad nekončícím proudem uprchlíků, kteří prý do země přinášejí extremismus. Podrobnější informace přináší britský deník Daily Mail.

Děsuplná zpráva německé rozvědky. Už současná situace se nedá zvládnout, a valí se další statisíce...
Foto: Radim Panenka
Popisek: Policie vyvádí uprchlíky z rychlíku v Břeclavi do připravených autobusů

Zpravodajské služby varují před zničujícími následky vládní přistěhovalecké politiky otevřených dveří, v jejímž důsledku se očekává v letošním roce příchod nejméně jednoho milionu uprchlíků z Blízkého východu a Afriky. „Přivážíme si tak do země extremismus, arabský antisemitismus, národní a etnické konflikty a stejně tak propastně rozdílné názory na fungování společnosti a práva,“ cituje Daily Mail jednu pasáž ze zprávy. Zpravodajské služby se také obávají, že integrace takového množství uprchlíků je fakticky neproveditelná, protože mnozí z nich už nyní žijí v izolovaných společenstvích.

Ve zprávě publikované nejprve německým deníkem Welt am Sonntag je dále konstatováno, že „německé zpravodajské služby nebudou v pozici, jež jim umožní bezpečnostní problémy a následné bouřlivé reakce německého obyvatelstva nějakým způsobem vyřešit“. Nejmenovaný vysoký zpravodajský důstojník také uvedl, že masivní příliv lidí z celého světa způsobí v Německu destabilizaci poměrů. „Občanská společnost se radikalizuje, protože většina si příchod takového množství lidí nepřeje a je k tomu politickými elitami přesto nucena,“ prohlásil německý zpravodajec v souvislosti se zveřejněnou zprávou, na jejímž vzniku se podílely hned čtyři německé zpravodajské služby.

Celý text v angličtině najdete ZDE.

Britský deník poukazuje na prudký nárůst násilností v uprchlických zařízeních po celém Německu. O víkendu navíc od sebe musela policie rozhánět levicové demonstranty a antiislámská uskupení protestující proti uprchlíkům. Policejní akce se v neděli odpoledne v Kolíně nad Rýnem zúčastnilo 3500 policistů, kteří se snažili zabránit vzájemným potyčkám mezi oběma znepřátelenými tábory. Dle tiskové agentury DPA se „vítači uprchlíků“ shromáždili v počtu asi deseti tisíc lidí, zatímco odpůrců uprchlíků bylo asi tisíc. Podle německých úřadů však také v uprchlických zařízeních narůstají útoky se sexuálním podtextem. Ženy jsou rovnou znásilňovány či v „lepším“ případě nuceny nabízet své sexuální služby za 10 eur.

Daily Mail dále připomíná, že v letošním roce dorazilo na evropské území 670 000 uprchlíků ze Sýrie, Iráku, Afghánistánu. „Dramatická situace nyní panuje zejména na Balkáně. Slovinský premiér Miro Cerar tento víkend varoval Evropskou unii, že jí v několika příštích týdnech hrozí rozpad, pokud se členské státy nedohodnou na plánu, který by zastavil mohutnou migrační vlnu proudící do Evropy právě přes Balkán. „Pokud se nám nepodaří okamžitě nalézt optimální řešení, pak to bude znamenat v nejbližší době konec Evropské unie jako takové. Buď přijmeme konkrétní opatření, nebo se Evropa prostě začne rozpadat,“ cituje britský deník slovinského premiéra a dodává, že od 17. října přišlo do malého Slovinska přes 60 000 migrantů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…