Detektivové zadrželi kuplíře, dívky nutili k prostituci a braní pervitinu

07.04.2012 13:19

Mezinárodní gang kuplířů zadrželi při zátahu minulý týden detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Desetičlenná organizovaná skupina nutila ženy k prostituci na silnici E55, řekl v sobotu agentuře Mediafax mluvčí útvaru Pavel Hanták.

Detektivové zadrželi kuplíře, dívky nutili k prostituci a braní pervitinu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policisté udržují pořádek

Při akci pod krycím názvem Tuner zadrželi detektivové deset osob. "Hlavním organizátorem byl třicetiletý muž z České republiky. Členy jím řízené skupiny pak bylo dalších devět mužů ve věku od 28 do 61 let. Šest jeho krajanů a muži pocházející ze Slovenska, Ukrajiny a Chorvatska," dodal mluvčí.

Využívali tíživé situace žen

Členové skupiny měli v nonstop barech, v hernách, na diskotékách, ale také v blízkosti diagnostických a výchovných ústavů v severních Čechách, na Ostravsku, v jižních Čechách ale i na Slovensku oslovovat dívky a mladé ženy a nabízet jim slušnou práci a ekonomickou nezávislost. "Využívat přitom měli především ženy v momentálně tíživé sociální a ekonomické situaci a ženy drogově závislé. Ty, které se nechaly nalákat, poté odvezli do jižních Čech. Cílem cesty ale byla snad nejznámější silnice u nás - E 55," vysvětlil Hanták.

Skupina se měla podle mluvčího scházet na pravidelných schůzkách v motorestu v obci Skoronice. "Ten byl zároveň i místem, kde v případě zájmu, pochopitelně s patřičnou přirážkou, mohl klient služeb ženy využít v příjemnějším prostředí, než je auto u silnice na trase Kaplice – Skoronice – Dolní Dvořiště nebo v okolí Vyššího Brodu," pokračoval mluvčí.

Členem organizované skupiny měl být i takzvaný „vařič“. Vyrábět měl pervitin, který pak nejen prodával, ale také předával organizátorovi a dalším komplicům ve skupině, kteří se měli dále podílet na distribuci i na samotné konzumaci. Členy skupiny detektivové následně obvinili z obchodování s lidmi, kuplířství a nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

"Pervitin byl také mocný pomocník při snaze ovládnout a zlomit případný odpor zaměstnankyň. Stačilo jen vypěstovat závislost – třeba i proti vůli oběti. Podle detektivů minimálně v jednom případě byl pervitin nitrožilně aplikován mladé ženě i přes její aktivní odpor. Při domovních prohlídkách detektivové zajistili varnu na výrobu pervitinu a menší množství krystalické látky, která byla zaslána na expertízu. Nalezeny byly také osobní doklady několika mladých žen," řekl Hanták.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…