Devianta Jandu utáhli na peníze. Jan Veleba odpovídal čtenářům

02.07.2017 16:53

Z PROFILŮ Senátor Jan Veleba (SPO) odpověděl na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Nevyhnul se ani ostře formulovaným otázkám. Odpověděl také na dotaz nadepsaný „svině – pokračování...“.

Devianta Jandu utáhli na peníze. Jan Veleba odpovídal čtenářům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPO Jan Veleba

Jan Veleba věří, že jeho Strana Práv Občanů má šanci uspět ve volbách. Jednomu ze čtenářů serveru ParlamentníListy.cz sdělil, kdy očekává první změny v podobě růstu volebních preferencí své strany. K růstu může dojít i navzdory tomu, že celá řada médií SPO přehlíží. Takto to alespoň hodnotí jednomu z voličů.

„Vážený pane senátore. Občas si kladu otázku, proč SPO má tak nízké preference. Proč lidé do omrzení volí strany, kterých mají plné zuby a jejichž špičkami opovrhují, a to včetně ideově blízké ČSSD. Přestože SPO není právě miláčkem médií, spíš vás programově ignorují, Vás jako představitele a pana prezidenta jako člověka SPO blízkého považují lidé za ‚rozumné chlapy co to mají v hlavě srovnané‘. Kde je chyba, že ani teď, když ČSSD padá ke dnu, se logicky nepřelévá významná část jejich voličstva k vám?“ padla otázka.

Veleba odpověděl, že se situace může změnit, až SPO představí své volební lídry.

Došlo ale i na ostřejší dotazy. Pan František Bystřický se Veleby ptal, zda mu přijde v pořádku, když senátor František Čuba, zvolený do horní komory za SPO, nebyl tři čtvrtě roku v senátu, ale po celou dobu pobíral plný plat včetně náhrad na cestování do senátu a zpět.

Pan František Bystřický se Veleby ptal, zda mu Čubovo chování přijde správné. Chtěl také vědět, zda se Velebovi zdá v pořádku, když prezident Zeman přirovná premiéra Sobotku ke svini. Proto také svůj dotaz nadepsal svině. A co na to Veleba? „Víte, kdybyste položil smysluplnou otázku, tak vám rád odpovím,“ odepsal.   

„Smysluplná otázka padla, smysluplná odpověď bez neustálých ‚a oni zase...‘ a dalších vytáček dosud ne. Takže pro člověka vašich kvalit formuluji otázku znovu a ještě o něco jednodušeji: Je chlapské a morální nechodit deset měsíců do práce a ‚vydělat‘ si touto ‚činností‘ milion a čtvrt korun? Primitivněji a jasněji otázku formulovat nejde... Hodně štěstí při vymýšlení nějakého dalšího avyzaseismu,“ odvětil Bystřický v dotazu nadepsaném „svině – pokračování...“.

Podle Veleby se Čuba zachoval chlapsky, když se napříště vzdal mzdy. „Je chlapské vzdát se celé své mzdy – zatím to v této zemi neudělal žádný politik,“ zdůraznil předseda SPO.

Padla i otázka spojená s prezidentským kandidátem Jiřím Drahošem a prezidentem Milošem Zemanem.

„Dnes na portálech Seznam a iDNES uvedli, že podle výzkumu agentur vyhraje prezidentské volby Jiří Drahoš? Člověk, kterého před rokem 99 % obyvatel neznalo a ani nevědělo, jak vypadá. Věříte těm bludům, co tady šíří média? Myslím, že se to teprve uvidí, ale faktem je, že agresivita mainstream novinářů se každým dnem zvětšuje,“ uvedl tazatel.

Další otázky a odpovědi naleznete zde.

Tato média by prý na Hradě ráda viděla nástupce Václava Havla, který bude opět lidi poučovat a vychovávat. Veleba na to ale nic neříká, neboť je přesvědčen, že za peníze lze koupit skoro vše, jenže ne úplně všechno. „Jedno ale koupit nelze – myšlení a názory masy běžných lidí,“ uvedl Veleba.

Stranou pozornosti senátora nezůstal ani think-tank Evropské hodnoty s analytikem Jakubem Jandou. Senátor na jeho adresu poznamenal, že se Janda drží starého českého přísloví, koho chleba jíš, toho píseň zpívej.

„A jestliže jsme členy EU se silnou transatlantickou vazbou na USA a jestliže je Rusko v oficiální politice EU a USA označováno za protivníka a jsou na něj uvalovány hospodářské sankce, tak je třeba vytvořit veřejné mínění a Rusko a speciálně Putina vykreslit v těch nejhorších barvách. Na to jsou samozřejmě potřeba peníze a hlásné trouby, tedy neziskové organizace a prostor v médiích. Financování se děje z části EU a z našeho státního rozpočtu. Je to dobře vymyšlené a bohužel žijeme v době, kdy na peníze lze utáhnout skoro každého, nejenom výše zmíněného devianta,“ uvedl senátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…