Dezinformace šíří ministerstvo vnitra, míní Okamura

29.12.2021 20:10 | Ze sítí

Předseda SPD se pozastavil nad komentářem ministerstva vnitra, které tvrdilo, že Evropská unie a neziskovky nepodporují masovou imigraci a islamizaci. Prý to jsou dezinformace. „Zaprvé sami vidíme, že například Angela Merkelová pozvala imigranty do Evropy, zadruhé Evropská unie prosazovala a prosazuje přijímání a přerozdělování migrantů, zatřetí EU se hlásí k podpoře migrace i ve svých oficiálních materiálech, začtvrté existuje x důkazů, že neziskovky podporují migraci a některé z nich de facto pašují imigranty do Evropy,“ uvedl rozhořčeně Okamura na sociální síti.

Dezinformace šíří ministerstvo vnitra, míní Okamura
Foto: Reprofoto: FCB
Popisek: Tomio Okamura (SPD) při jednání Poslanecké sněmovny

 „Konspirativní, avšak ničím nepodložené tvrzení o organizované snaze nadnárodních „elit“, Evropské unie, OSN, nevládních organizací či českých politických představitelů importovat do Evropy, potažmo České republiky (muslimské) migranty je na kvazi-mediální scéně přítomné již několik let. Aktuálně bylo rozšířeno v kontextu situace na řecko-makedonské hranice a situace kolem pandemie způsobené koronavirem,“ uvedlo již dříve ministerstvo vnitra na svých stránkách jako jeden z příkladů dezinformací.
 
Tomio Okamura upozorňuje, že eurokomisařka Ilva Johansson před časem řekla, že by Evropa byla bez masové imigrace „daleko chudší“, a vyzvala k otevření několika nových legálně průchodných cest, aby se počty migrantů ze třetího světa ještě zvýšily.
 
 
„Vždy existují pravicoví extremisté nebo rasisté a xenofobové, kteří by migranty rádi označovali za něco abnormálního, a ti by rádi migranty označovali jako ‚oni‘, to ale není pravda. Migrace je normální. Migranti jsou tu,“ uvedla Johansson.
 

Anketa

Budete se o Vánocích omezovat při setkávání s přáteli a příbuznými?

14%
83%
hlasovalo: 27928 lidí
I název dokumentu Evropské komise z dubna 2016 hovoří podle Okamury sám za sebe:  „Směrem k reformě společného evropského azylového systému a posilování legálních cest do Evropy."
„EU podporuje imigraci. Ať už legální či nelegální tím, že ji ex post legalizuje,“ dodává Okamura.
 
Podle Evropské unie ani covid-19 nepozastavuje právo uprchlíků na azyl. Evropská komise navíc prý vydala doporučení, ve kterém varovala členské státy Evropské unie, že registrace a zpracování žádostí o azyl musí pokračovat a že členské státy se musí i nadále řídit azylovým zákonem.
 
„Je tedy podle mě naprosto zřejmé, že Evropská unie podporuje imigraci a via facti i islamizaci svou podporou multikulturalismu. Podle mého názoru ministerstvo vnitra ve světle těchto faktů jenom sprostě lže a je to podle mého názoru ministerstvo vnitra, kdo šíří dezinformace,“ uzavřel Okamura. 
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…